Med snart sagt hela Island bakom sig startar nu huvudstaden Reykjavik kampanjen för att få World OutGames 2017. De internationella idrottsspelen som 2009 hölls i Köpenhamn för första gången, genomförs för andar gången 2013 i Antwerpen.
Reykjavik slåss med giganterna Denver, Miami Beach, Rio De Janeiro och Rom. Även om staden är liten så satsar man hårt på att få del av de rosa respengarna. Ett tecken på det är att det för andra året arrangeras vinterfesten Rainbow Reykjavik i slutet av januari.
Att Island var tidiga med könsneutrala äktenskap har gjort landet känt i hbt-kretsar och när öppet lesbiska Jóhanna Sigurðardóttir blev statsminister spreds nyheten som en löpeld i internationell gaymedia. I kampen mot de medtävlande storstäderna där solen kanske värmer något mer än på Island lyfts även den imponerande Pride-festivalen som varje augusti samlar halva Reykjaviks befolkning. I somras leddes den av stadens borgmästare Jón Gnarr, i full drag!
Det är tunga argument när man nu slåss för att få enventet. Det som främst ligger staden i fatet är att Europa redan tilldelats spelen två gånger. Men skam den som ger sig, och i arbetet för att få World OutGames 2017 kommer Reykjavik ännu en gång att sättas på gay-resekartan!

Länk för att boka vintereventet Rainbow Reykjavik 2013


Läs mer om ”bidden” för World OutGames 2017