Matchandet inleddes kl. 9 torsdag morgon med de första gruppspelsmatcherna. Det lag som imponerade mest första dagen var Råsunda FC, som gick obesegrade genom sina inledande tre matcher. Motsatt läge var det för Team Unity som trots en hel del kvalitet i laget inte lyckades ta några poäng. Första turneringsdagen avslutades med en högklassig mottagning på Stadshuset som Stockholms stad stod för.

När gruppspelet var klart – de sista omgångarna spelades fredag morgon – stod det klart att Råsunda följt av Stockholm Snipers och Ballboys Hamburg skulle spela semifinal. Isländska Styrmir, som drabbats av en hel del skador, och Team Unity tvingades till en kvalmatch för att se vilket lag som gick vidare. Ur den matchen gick Team Unity segrande, och ställdes då mot Råsunda.

Trots en bra inledning för Team Unity så visade sig Råsunda, ledda av försvarsgiganten Magnus Lhådö, vara för starka och vann till slut semifinalen med 4-0. Samma siffror blev det mellan Hamburg och Snipers, till tyskarnas favör.

Finalen blev en dramatisk historia. Med 2-2 efter full tid, trots bra chanser för båda lagen, fick straffläggning avgöra turneringens sista match. Den engelska fotbollslegenden Gary Lineker sa en gång att ”fotboll är ett spel där 22 man spelar i 90 minuter och sen vinner Tyskland efter straffar.” Det visade sig vara sant även i detta fall. Efter stor dramatik stod Ballboys Hamburg som vinnare med 4-3 efter straffläggningen.

Efter turneringen delades pris ut till de bästa spelarna. Bästa målvakt blev David Unnersjö-Jess från Stockholm Snipers. Pris som bästa back tilldelades Råsunda FC:s försvarsgeneral Magnus Lhådö. Den mittfältare som i hård konkurrens imponerat mest var Styrmirs Steindor Sigurjonsson och pris till bästa forward gick till Hamburgs André Martins.

På lördagen kunde den dryga halvmiljonen åskådare se ett antal av turneringsdeltagarna spatsera fram i pridetåget. Ett fint avslut på ett par trevliga dagar. Vi gratulerar våra tyska kamrater och tackar samtliga inblandade för en trevlig turnering. Förmodligen kommer det fler upplagor framöver av Unity Cup.