Dolphins Swim-Along hålls den 26 maj och är ett öppet träningspass där de som är nyfikna på simklubben har möjlighet att pröva på gratis.
– Stockholm Dolphins, Sveriges första och för närvarande enda HBT-simklubb grundades i september år 2000, berättar Daniel Ljuslinder för QX. Grundtanken var att skapa en förening för några simsjälar som ville besöka GayGames i Sydney 2002. Detta har genom åren växt till en aktiv förening på ca 40 simmare från 18 år och uppåt.
Förutom regelbunden träning har klubben och dess medlemmar deltagit i en rad simtävlingar runt om i Europa. Och resultaten har varit goda, berättar Ljuslinder.
– Resultat som klubbens medlemmar bara kan tacka varandra för då lagkänslan uppmuntrar till träning. Träning som fått även nybörjare att kriga i toppen på tävlingarnas medaljliga.
Alla som deltar i verksamheten behöver dock inte tävla. Av de ca 40 killarna och tjejerna som är med är det 15 som aktivt tävlar.
– Övriga medlemmar är med för att få träna, må bra och umgås med alla andra härliga personligheter klubben har, säger Ljuslinder.
Med Dolphins Swim-Along vill man nu öppna för simnyfikna att pröva på ett träningspass. För att träningspasset inte skall bli fullt så behöver intresserade anmäla sig i förväg. Mer kontaktinfo hittar du i eventet på GayMap. Först till kvarn gäller!