Efter stora skadebekymmer under försäsongen har det ljusnat inför seriestarten och i båda matcherna som spelats har laget haft bra med avbytare på bänken. I matchen mot Stockholm BK uppstod dock några småskador som störde matchplanen. Några viktiga spelare saknades dock fortfarande till matchen. Försvarsspelet var inledningsvis rätt bra, men efter motståndarnas 3-0 halvvägs in på andra halvleken rasade spelet ihop. Stockholm BK med lika många år på nacken som Snipers var en ny motståndare och laget som förra året hamnade i botten av sin serie visade kvaliteter för en placering i mitten av tabellen.

Snipers i blått mot Stockholm BK i vitt

I premiären 20/4 hemma på Essinge IP mötte Snipers nybildade laget Qaran IKF som visade sig vara ett tekniskt och duktigt somaliskt lag från Rinkeby/Tensta som kommer att tillhöra lagen som kämpar om seriesegern. Matchen förlorades med 0-4 efter 0-2 i halvtid. Motståndarna dominerade spelet på planen större delen av matchen och Snipers hade svårt att få till ett eget offensivt spel. Däremot var försvarsspelet bra matchen igenom och det hindrade Qaran att komma till så många avslut. Målen i första halvleken kom till efter misstag av Snipers och i andra halvleken fick utespelaren David Fermin Knuutinen vakta målet efter att målvakten David Unnersjö-Jess skadades i en kollision med egna backen Linus Berg strax före halvtid.

Efter två matcher ligger Snipers näst sist i tabellen strax efter två lag som också startat med två förluster men med lite bättre målskillnad. Jumboplatsen innehar Tolkarna FC som startat serien på ett ännu sämre sätt än Snipers. Just Tolkarna är motståndare i den mycket viktiga matchen nu på fredag 4/5 på Essinge IP vid 20.00.