Motståndare i premiären blir det nybildade laget Qaran IKF från Spånga/Rinkeby, ett lag som Snipers inte vet något om. Division 7 E består i övrigt till hälften av gamla motståndarlag med Essinge IP och Stadshagens IP som hemmaplan och till hälften av nya motståndare med Åkeshovs BP som hemmaplan. Just Åkeshovs BP är precis som föregående år Snipers träningsplan, så bortamatcher där är inte främmande mark.

Spelande tränare precis som förra året är Christoffer Smitz och Thor Asmundsson.
– Efter ett 2011 som poängmässigt blev en stor besvikelse är det många i och kring laget som hoppas på att kommande säsong ska innebära ett stort steg framåt, säger Christoffer. Trots skral utdelning föregående år fungerade lagets defensiva spel betydligt bättre än tidigare. Det största bekymmer som utkristalliserade sig var oförmågan att förvalta de målchanser som skapades. Under pågående försäsong har det defensiva spelet sett fortsatt bra ut, trots stora skadeproblem i framför allt backlinjen. Men det som också känns kul är att vi lyckats producera en del framåt. Detta trots att flera tongivande spelare från 2011 inte varit tillgängliga i flertalet av matcherna. Skadeläget ser dock ut att förbättras inför fredagens seriepremiär.

Något ytterligare positivt kring laget är att det fortsätter dyka upp nya spelare. Inför 2012 har fyra lirare kritat på övergångspapprena. Först ut var Simon Öhrlin, 23, som tidigare spelat i division fem i Blekinge. Närmast kommer han från Listerby IK. Öhrlin kan beskrivas som en rörlig och passningssäker spelare som kommer bidra med en hel del rutin och snack på planen (även om de flesta har svårt att begripa vad han säger på sin grötiga dialekt). Vidare har en inflyttad norrlänning, Linus Berg, 22, med meriter från juniorallsvenskan elit valt att skriva på för klubben. Berg kommer att synas mest på ytterbacksplats, men kan även spela centralt i backlinjen eller som yttermittfältare. Även han är en ettrig och rörlig spelare som är nästan lika snabb på planen som i munnen.

Klubbens tredje nyförvärv, Robert Johansson, 23, kommer i mån av tid att vara med och spela. Detta då mycket av hans kvällar och helger går åt att träna ett av Djurgårdens ungdomslag. Senast in i truppen är Marcus Berglund, 30, en robust centertank som valt att snöra på sig fotbollsskorna efter att de senaste 14 åren vilat sig i form.

Med dessa nyförvärv samt att de allra flesta från föregående år fortsätter ser det lovande ut inför säsongen. Efter att ha spelat ett mer utpräglat 4-3-3 de senaste två åren har ledningen valt att gå tillbaka till varianter av 4-4-2, då de flesta spelare är mer vana vid det. Det ger framför allt större trygghet defensivt, men en förhoppning är att det egna spelet ska ges förutsättningar att utvecklas snabbare med det systemet som grund. Med några bra resultat inledningsvis som ger lite vind i ryggen har laget en tro på att göra en riktigt bra säsong, med en placering på övre halvan av tabellen.

Lagledare och spelaren Niklas Ek konstaterar att resultatet i de 7 träningsmatcherna resulterat i 2 segrar med 1-0 mot Solberga FF och 4-2 mot seriekollegan Åkeshovs IF Fotboll och 5 förluster där spelet ändå bitvis varit bra trots de tidigare nämnda skadeproblemen på försäsongen. Det mesta tyder dock på full trupp i seriepremiären för första gången i år.

Under Pride i början av augusti kommer Snipers fotbollsherrar tillsammans med straighta laget Råsunda FC arrangera en turnering i 7-manna och 11-mannafotboll på Skytteholms IP i Solna. Turneringen kommer att vara mixad mellan HBT-lag och straighta lag för att bygga broar och skapa öppenhet. Turneringen som heter Unity Cup Stockholm har redan registrerade lag från Hamburg och Reykjavik och bland annat lag från Köpenhamn och Paris på gång. Snipers har förhoppningar om att i alla fall för denna turnering få med ett annat svenskt HBT-lag i turneringen, kanske från Göteborg och/eller Malmö eller kanske ett mixat lag från olika delar av landet. Kanske kan detta vara en startpunkt för ytterligare ett HBT-lag i fotboll i Sverige.

I samband med en seriematch senare under vårsäsongen, troligen i juni siktar Snipers på att arrangera lite aktiviteter och hoppas på att locka publik. Mer information om detta kommer på QX framöver.

Vidare under slutet av juni kommer Stockholm Snipers att åka till Eurogames i Budapest och delta i 11-manna turneringen där.

Närmast är dock som sagt seriepremiären på fredag där Stockholm Snipers hoppas på publikstöd.


Mer bilder från träningsmatchen mot Solberga FF

Snipers i vita tröjor i tröningsmatch mot Solberga FF
Snipers i vita tröjor i tröningsmatch mot Solberga FF