Efter att ”Niklas” igår berättade om sina tankar kring att komma ut inom kampsportsvärlden på MMA-sajten kimura.se, tar nu Helena Hugosson, som tävlar i ju-jutsu, steget.
I en krönika på Svenska Budo & Kampsportsförbundets hemsida skriver hon om avsaknaden av öppet homosexuella förebilder inom kampsporten.
För två år sedan började jag själv fundera på min egen läggning och en känsla växte sig allt starkare ju mer accepterad den blev inom mig – jag gillar tjejer. Jag hade en förebild, en underbart snygg och kul tjej i Norge, som var öppet homosexuell. Förutom det, ingen alls. .
I krönikan skriver hon att hon gärna blir en ”omslagsflicka för gayvärlden” och konstaterar att det 2011 fortfarande är en ”stor grej” att komma ut.
Så länge det måste hållas hemligt, så länge du inte känner någon som är öppen med detta i din klubb, så länge det är magknip och ångest för sin läggning, ja då är det fortfarande en stor grej.
Och så avslutar hon krönikan med att önska att jultomten inte skall komma med några vanliga presenter i år – under julgranen hoppas hon hitta ”ett gäng glada flator och snygga bögar till varje kampsportsklubb”
Helena Hugosson började blogga i somras på budokampsport.se och berättade då för sajten att hon kommer fokusera på diskriminerings- och hbtq-frågor liksom jämställdhet och att siktet är inställt på att få svartbälte i ju jutsu.
Helena Hugosson tävlar för Nacka Dojo och rankas trea i Svenska ju jutsu-ligan Damer 70 kilo Elite.

Läs hela blogginlägget av Helena Hugosson

Se Helena Hugosson tävla 2010


Läs även:

Kampsportare sluter upp och stöttar ”Nicklas”


Gay kampsportare talar ut