Den trettiosjuårige walesaren Gareth Thomas har spelat rugby både nationellt och internationellt. Hans managementbolag Distinct skirver i pressmeddelandet om att han nu slutar att hans arbete på och utanför planen kommer att vara ett bestående arv för eftervärlden.
– Jag har diskuterat det här beslutet med min familj och nära vänner. Om du inte kan ge 100% så kan du inte göra sporten rättvisa, säger Gareth Thomas.
– Jag vet inte vad som händer i framtiden men jag känner att utmaningen att pröva nya saker är mer spännande än ytterligare ett år av rugbyspel.
När Gareth Thomas kom ut skapade det stora rubriker runt om i världen, dels för att han uppfyllde den stereotypa bilden av maskulinitet med sin 192 cm och 103 kilo och dels för att rugby är en av världens tuffaste machosporter. Gay-världen tog honom direkt till sitt hjärta och bland annat skodesignern, Christian Louboutin, tillverkade helt unika skor åt rugbyspelaren.
Gareth Thomas har som öppen, aktiv idrottsman gjort mycket för det gay-samhället, banat vägen för andra idrottare och gett hopp till gay-ungdomar runt om i världen.


Rugbyspelare kom ut som bög