Inför finalen uppmanade Pia Sundhage sina spelare att ta det lugnt och ha kul, genom att på en presskonferens sjunga ett stycke av Simon and Garfunkles ”The 59th Street Bridge Song”.

Men efter nervkittlande 2-2 i full tid och en sanslös straffläggning där USA klappade igenom totalt var det till sist japanskorna som for hem med guldmedaljer kring halsen.

– Jag är oerhört besviken. När det blev straffar gick det inte vår väg, punkt slut. På den här nivån är det liten skillnad på succé och inte succé, sade en besviken Pia Sundhagen till TV4 efter matchen.

Men USA:s president Barack Obama, som följde matchen från Vita Huset, var efteråt stolt över Pia Sundhage och hennes lag.

”Kunde inte vara stoltare över damerna i det amerikanska landslaget efter en tuff match,” skrev Barack Obama på sin Twitter.

Om presidenten har någon present i bakfickan som plåster på såren återstår att se. Pia Sundhage och hennes landslag är nämligen inbjudna till Vita Huset för att fira sitt silver, en inbjudan som Pia Sundhage tackat nej till.

Närmast ska Sundhage hem till sommarstugen i Sverige för semester. Nästa stora äventyr blir OS i London 2012 där även Sverige deltar.