I Manchester där turneringen är den första EM-turneringen när Gay-VM numera går vartannat år deltog förutom Stockholm Snipers fem andra lag i division 1. Lotten gav regerande 3-faldiga världsmästarna Stonewall Lions från London och Kingkickers från Milano i sin grupp. I första matchen mot Stonewall fick Snipers en olycklig inledning med insläppt mål redan efter 2 minuters spel. Detta tillsammans med ett insläppt mål strax före halvtid gjorde uppförsbacken alltför stor. Snipers gör en riktigt bra match mot turneringsfavoriterna men fortsatt oförmåga att göra mål på sina chanser när Stonewall är effektiva gör att matchen tillslut slutar 0-4. Stonewall vinner rättvist men ett eller två måls vinst hade speglat matchen bättre. I den andra gruppspelsmatchen mot Kingkickers gör Snipers en betydligt sämre match. Återigen står det 0-1 efter 2 minuters spel och ganska snart i första halvleken 0-3. Före matchen varnades för en av motståndarnas anfallare, men det var han som stod bakom allt i början av matchen så den uppgiften misslyckades. I andra halvleken kämpar Snipers på lite mer och kan göra 1-3 då Jesper Ramstedt lyfter in en målvaktsretur efter en frispark från Thor Asmundsson. Snipers är lite på gång att göra 2-3 när Kingkickers punkterar matchen och fastställer slutresultatet till 1-4. Hade spelet mot Stonewall upprepats hade matchen kunnat vunnits.

Under midsommarhelgen åkte 7 spelare till Prag för att spela Galibi Cup arrangerad av Friends Prag, som spelades som en 6-mannaturnering på handbollsplaner utomhus med konstgräs som underlag. Totalt deltog 8 lag i turneringen och Snipers mötte ett Slovakiskt lag, Wildboys Karlsruhe och Galibi som är ett lag från den medarrangerande studentorganisationen i sin grupp. Med fem utespelare i varje lag på plan, de små ytorna och handbollsmål var det svårt att göra mål vilket visade sig i resultatet 0-0 i alla gruppspelsmatcherna mellan Snipers, det Slovakiska och tyska laget. Snipers var det bättre laget i båda inledande 0-0 matcherna. Enda målen i gruppspelet gjordes i matcherna mot turneringens sämsta lag Galibi. Snipers vann mot dem med 4-0 medans de Slovakiska laget och Karlsruhe bara mäktade med 2-1 respektive 1-0. Detta innebar en gruppseger för Snipers på fler gjorda mål. Snipers mål som kunde varit många flel i den avslutande gruppspelsmatchen gjordes av Niklas Ek och Joakim Binette som gjorde två vardera.

Kvartsfinalmotstånd utgjordes av Pan Fotbolds oldboyslag, som slutade sista i andra gruppen med 1 poäng och bara ett gjort mål. Snipers gjorde turneringens svagaste insats samtidigt som danskarna störde bra och fick in ett mål i första halvleken efter ett långskott som inte såg otagbart ut för en dock lite skymd David Fermin Knuutinen i Snipersmålet. David håller i övrigt nollan i turneringen och gör det riktigt bra. Lite stressade av underläget gjorde att Snipers inte kunde kvittera trots att laget väl ändå var det bättre laget i matchen. Självklart skall ju Snipers vinna en match mot detta danska lag, men ibland går det inte. Snipers är däremot utslaget men hade två placeringsmatcher kvar. Vinst med 1-0 mot Wildboys från Karlsruhe i nästa match. Ett snyggt mål efter väggspel och klack av Joakim Binette till Peter Sjöding som med vänstern kunde slå bollen i krysset avgjorde den matchen. En avslutande vinst med 2-0 som var klart i underkant mot ett mixat europeisk lag där Andreas Olsson gjorde båda målen gav en slutlig 5:e plats av de 8 lagen i turneringen. Finalen vanns av Friends Prag på straffar mot det Slovakiska laget och bronset gick till Pan Fodbold efter en vinst med 2-0 mot ett straight studentlag. Stockholms Snpers insats i turneringen var överlag bra och nog skulle laget i alla fall varit i final och kanske även vunnit då känslan var att de var turneringens bästa lag. Med endast ett insläppt mål är det naturligtvis tungs att bara bli 5:a, men sådant händer ibland. En mycket väl organiserad turnering och en trevlig långhelg i Prag gjorde dock att minerna var uppåt.