För motståndet stod Kungsholms FK, ett möte i tabellens nedre regioner. För två år sedan när lagen senast möttes vanns båda matcherna klart av Snipers. Resultatet i denna matchen blev 1-0 till Snipers, en knapp men ändå klar seger.

Efter en aggressiv inledning av Kungsholms FK där ett par halvchanser skapades var det Snipers som successivt tog över matchen. Bra spel över större delen av planen gjorde att Snipers kom i farliga anfall gång efter gång. En del farliga chanser och desto mer halvchanser skapades, utan att få hål på motståndarna. Mot slutet av första halvleken var spelövertaget ganska massivt. Spelande tränaren Christoffer Smitz som vanligtvis spelar som mittback tog i denna matchen steget ut till högerbacksplatsen och detta gav en ny dimension i det offensiva spelet. Halvtidsresultatet 0-0 kändes inte rättvist, då Snipers gjort det mesta rätt utan mål.

Inledningen på årets serie har som sagt varit dålig och det stora problemet har varit målskyttet. Endast 5 mål på 6 matcher är alldeles för dåligt. Defensiven har varit helt ok och hade Snipers inte gjort några defensiva misstag och hållit huvudet kallt så hade minst ett par segrar redan bärgats före kvällens vinst. Närmast seger var man för två veckor sedan när Storkyrkopojkarna mycket snöpligt kvitterade Snipers ledning till 1-1 med bara 3 minuter kvar att spela. Denna händelsen satt i huvudet på det flesta i kvällens match.

I andra halvleken var det fortsatt Snipers som förde spelet även om det blivit lite utjämnat. Efter 8 minuters spel i andra halvleken kunde Christoffer Smitz avancera längs högerkanten och en bit in på motståndarnas planhalva fick han till en bra kross som möttes vid bortre stolpen av Björn Ekmark som nickade bollen i krysset. Det fanns därefter fortsatt chanser att utöka ledningen, men Snipers blev lite trötta och Kungsholms FK chansade genom att satsa framåt. Detta i kombination med rädslan att återigen tappa en ledning gjorde att sista 10-15 minutrarna blev onödigt spännande. Snipers tappade en hel del av spelet och motståndarna hade ett par farliga lägen att snöpligt kunna kvittera till 1-1, men Stockholm Snipers höll ut till en ändå klart rättvis seger.

Tack vare vinsten lämnade man över jumboplatsen till just Kungsholms FK och klättrade även förbi SuS IF upp till en 8:e plats i tabellen. Spelarmaterialet finns och får Snipers fortsatt spelet att stämma och få ihop det hela till ett lag så finns goda chanser till fortsatt klättring i tabellen, i alla fall till en stabil mittenplacering. Redan nu på onsdag 8/6 möter man Oranje FK som ligger i mitten, några poäng före. Matchen spelas 20.00 på Essinge IP där Snipers har sina hemmamatcher i årets division 7F.