I vårens möte lyckades Snipers på något sätt förlora mot SPIK, vilket fortfarande är deras enda vinst för säsongen. I denna matchen var det dock inget som helst snack om saken och segern som skrevs till 6-1 kunde ha varit betydligt större.

Gästerna på Essinge IP kom till spel med endast 10 man, vilket gjorde det lite lättare för Snipers att ta tag i matchen och redan efter 3 minuters spel kunde Thor Asmundsson passa i sidled i straffområdet till en fristående Peter Sjödin som lätt kunde göra 1-0. Efter 17 minuter kom 2-0 genom David Virén på pass från Christoffer Smitz. SPIK fick in en 11:e spelare efter ca 25 minuters spel, men första halvleken bestod av mängder av mer eller mindre klara målchanser för Snipers, där skärpan saknades för att det skulle bli mer än 2-0 i halvtid.

Matchbilden står sig i andra halvleken och höstens formtoppade David Virén kan göra både 3-0 och 4-0 efter pass från Mattias Helander och Niklas Ek. David gör i denna matchen 3 mål och 2 assists och har på sina 4 senaste matcher gjort 10 mål och 5 målgivande passningar. SPIK anser i matchrapporten på sin hemsida att han kanske är hela seriens bästa spelare.

Med dryga 20 minuter kvar av matchen, en stund före 4-0 får Snipers en man utvisad, men det hjälper inte SPIK, utan Snipers är fortsatt överlägsna och kan vinna den delen av matchen med 3-1. Inte ens reduceringen till 4-1 som SPIK får in efter en feldömd hörna får laget att känna vittring. Förutom målet skapar SPIK mot slutet av matchen sin enda målchans då de får på ett bra skott som dagens målvakt Björn Ekmark tippar över ribban. Björn som var en lovande målvakt i yngre dagar gjorde debut i målet för Snipers då ordinarie målvakt inte var tillgänglig. Även om han inte sattes på större prov visar Björn att han är en bra ersättare.

De sista två målen som David Virén spelar fram till görs av Karim Hadj och Mattias Helander och storsegern för laget upp till plats 8 i tabellen med häng på både plats 7 och 6 i tabellen.

Efter den fina höststarten med 6-1 segern över BK Träsket gjorde Snipers en ny bra insats då man hämtade upp ett underläge på 0-3 i halvlek till 3-3 med matchen sista spark på straff och detta mot serietrean Aconcagua FC. Därefter följde en period med många skador och förkylningstider som gjorde att Snipers knappt fick ihop lag och förlorade mot IF Anthropi med 2-7 och Bondegatans Bajare FC med 0-4. Därför var helgens storvinst bra för självförtroendet inför seriens sista fyra matcher.
Skade- och sjukdomsläget har också stadigt blivit bättre vilket ger förhoppningar om en bra avslutning.