Efter 2 segrar och 4 förluster blev det en slutlig 10:e plats av 15 lag i högsta divisionen. Detta var en liten besvikelse för Stockholm Snipers som efter brons i en iofs betydligt svagare turnering i Outgames i Köpenhamn förra sommaren hade hoppats på semifinal eller i alla fall kvartsfinal. Lottad i en svår grupp, spel som inte funkade inledningsvis och lite oflyt bidrog även till resultatet.

Hemma i division 7 var våren nästan lika tung för laget som i år har sin första officiella målsättning. Efter placering i botten av tabellen de tidigare 3 åren som laget funnits till är målet i år topp 5 av de 10 lagen i serien. Bra mannskap på pappret efter flera bra nyförvärv och faktum att laget gått frammåt år efter år rättfärdigar den målsättningen. Nu tog Snipers endast en seger och en oavgjord under första hälften av serien. Ytterligare en seger bärgades sedan även utanför planen då ett motståndarlag använt sig av otillåtna spelare och förlust med 1-5 vändes till seger med 3-0 av förbundet. 7 poäng och en 8:e plats efter 9 matcher var ändå en besvikelse.

En liten ljusning kom i vårens två sista matcher då spelsystemet 4-4-2 ändrades till 4-3-3. Två bra första halvlekar innan laget tröttnade i andra blev det. Trots att ledning halvvägs med 3-1 respektive 2-0 vändes till förlust med 3-4 och 2-4 fanns det något att bygga vidare på. Sista matchen för våren gick mot den gångna helgens motståndare i höstpremiären, BK Träsket som låg 4 poäng före på plats 7 i tabellen.

Förmodligen så hjälpte matchtempot från Kölnturneringen till, för det skulle snart visa sig att Stockholm Snipers skulle gå mot en komfortabel seger. Efter en lite trevande start tog Snipers tag i spelet och efter 12 minuter slog Christoffer Smitz en djupledsboll som friställde David Virén med den utrusande målvakten och bollen placerades förbi målvakten i mål. Bara 3 minuter senare slog samme Smitz en boll ut på högerkanten till David Knuutinen som slog ett inlägg som letade sig in i mål. En knapp kvart före halvtid kom ett inlägg från David Virén på vänsterkanten som Karim Hadj slog i mål till 3-0.

Andra halvleken hade precis börjat då David Virén kunde göra sitt andra mål och Snipers 4:e efter en lång boll från Mattias Helander. Skottet var inte märkvärdigt men Träskets målvakt fumlade ändå in bollen. Vid 5-0 var det ombytta roller. Mattias Helander kunde då göra mål på en målvaktsretur från David Virén. David kunde sedan avsluta Snipers målskytte med en kvart kvar till 6-0 genom att göra sitt 3:e mål genom en lång utspark från målvakten David Unnersjö-Jess. Tyvärr fick han inte hålla nollan då Snipers på slutet saknade lite focus och energi och onödigt släppte in 6-1. Matchens förgrundsfigur blev utan tvekan David Virén med 3 mål och 2 assists. Resultatet kunde blivit betydligt större då BK Träsket inte alls kunde stå upp mot Snipers. Resultated stannade vid 6-1 som är en tangering av laget tidigare största vinst, 7-2 våren 2009 mot Kungsholms FK.

Denna start på hösten och med ytterligare några starka nyförvärv som var spelklara till matchen mot Aconcagua FC på Essinge IP den 21 augusti är precis det som Stockholm Snipers fotbollsherrar behöver för att stärka självförtroendet och starta klättringen i tabellen.