Nu i VM-tider är fotboll som hetast. Någon som alltid varit het är före detta landslagskaptenen och Calvin Klein-fejan Fredrik Ljungberg. I en intervju med New York Times fick Seattle Sounders största stjärna än en gång svara på frågan om gayryktena:

– Gayryktet har funnits länge. Mig stör det inte alls. Jag är stolt över det. Jag älskar mode, och tycker att många bögar har fantastisk känsla för stil. Så jag ser det som en komplimang. Ärligt talat förstår jag inte varför folk är så intresserade. Jag har beslutat att inte prata om det.

Att Ljungberg beslutat att inte prata om det, får Jim Buzinsky på outsports.com att undra.

– Är det sin läggning han inte vill prata om? Eller ryktena? Och betyder ”jag är stolt över det” att Ljungberg är stolt över att folk ser honom som bög? skriver han på outsports.com.

När Fredrik Ljungberg prydde omslaget av gaytidningen Attitude, som utsett honom till årets sexigaste man, var han inte lika kryptisk.

– Jag är inte gay, om jag var det skulle jag bara säga att jag var det och det skulle inte bekymra mig. Jag har massor av gaykompisar, det har jag alltid haft, sade han till Attitude.

Men att Ljungberg är mån om sitt privatliv är inget nytt. I modemagasinet Café i januari, berättade han om hur han på stan alltid gått några meter framför eller bakom de flickvänner han haft, och aldrig låtit sig fotograferas med någon av dem. Även i den intervjun svarade han på frågan om gayryktet:

– Ja, jag har fått frågan och jag har sagt att jag inte är gay flera gånger, men folk bryr sig inte om vad jag säger. Många människor tycker att det är ett problem om de blir kallade gay. De anser att det är förolämpande, eller vad de nu tycker. Jag har aldrig förstått varför. Det är därför jag sagt att det är smickrande. De människor som jag känner eller har träffat som är homosexuella är fantastiska människor, som ofta dessutom är väldigt modeintresserade precis som jag.

Så ute eller inte – Fredrik Ljungberg tycker att det är helt ok att kallas gay.