Det första Gay Games hölls i San Francisco 1982, och årets evenemang i Köln är de åttonde spelen i ordningen. Utöver idrott är Gay Games också ett kulturellt evenemang med aktiviteter för körer, musiker och konstnärer. ”Be part of it!” är spelens motto. Deltagande och personligt bästa är i fokus och nybörjare är mer än välkomna. Spelen pågår från 31 juli till 7 augusti, och grundavgiften för att delta i Gay Games är 150 euro. Därutöver tillkommer en avgift på 40-100 euro beroende på idrott/aktivitet. I anmälningsavgiften ingår bland annat invignings- och avslutningscermonierna på RheinEnergieStadion.

Från Sverige ställer bland andra Stockholm Dolphins upp med 7 simmare. Stockholm Snipers ställer upp med herrlag i handboll och fotboll. Fotbollslaget räknar med att få ihop en trupp på cirka 15 man, och handbollslaget är i nuläget cirka 6-7 personer, men vill helst förstärka med ytterligare 2-3 personer.
– Är det någon som vill följa med till Köln och spela handboll med oss så får man gärna höra av sig, hälsar Ingemar Nilsson, handbollslagledare i Stockholm Snipers.

Kontakta Ingemar Nilsson via mail här.




games-cologne.de