Redan nu har över 100 av förväntade 2-400 deltagare på Hemsedals första Ski Pride bokat upp sig för fyra dagar av skidor, fest och flirt!
Under några år satsade svenska Åre på en gay skidvecka, men man lyckades inte riktigt locka publik. Hemsedal, med skidentusiasten Henning Hoyer i spetsen har dock inte låtit sig avskräckas av de svenska erfarenheterna.
Den 15 till 18 april blir det förutom skidåkning även festprogram där dragshowgruppen Great Garlic Girls liksom Brit Bislet og Mutern förhöjer stämningen och dessutom blir det konsert med bland annat Oslo Faggotkor.

Henning Hoyer, en av arrangörerna bakom Scandinavian Ski Pride

Hemsedal är Norges största skidområde med 48 backar, 24 liftar och 4 terrängparker och den längsta nedfarten är 6000 meter med en fallhöjd på 810 meter!
För de oerfarna skidåkarna arrangeras självklart skidskola och såväl långfärdsentusiaster som mer alpint inriktade välkomnas av arrangörerna.
Centrum för det vintriga Pride-firandet blir på Alpine lodge som är ett lägenhetshotell där man antingen kan boka upp sig i lägenheter som tar 8 eller 14 personer. För de som inte åker i storsällskap finns såklart alternativ.
Bokar gör du via arrangörernas hemsida. Festivalpass kostar 2190 norska kronor.