De tredje World OutGames, de olympiskt inspirerade idrotts-, kultur- och festspelen som konkurrerar med Gay Games, hålls i Antwerpen 2013 meddelade The Gay and Lesbian Sport Association tidigare i december.
GLISAs Tatjana Eggeling sa i samband med offentliggörandet att Antwerpen och den flamländska regeringen i Belgien ”har tagit aktiv del i projekteringen och kommer att skapa såväl finansiell och annat stöd från nu och de tre år som återstår.”
GLISA uppgav att 2009 års andra World OutGames i Köpenhamn visat ”ett positivt finansiellt resultat”. Ett välkommet besked efter den ekonomiska katastrof som spelen i Montreal 2006 gav i resultat.
World OutGames skapades efter att Gay Games kommit i konflikt med organisatörerna i Montreal. Dessa svarade på att Gay Games fråntagits dem genom att starta ett nytt internationellt idrotts och kulturevenemang för hbt-personer.
GLISA meddelade att deras ”regionala” OutGames i Calgary, Kanada, 2007 och Melbourne, Australien 2008 även de visat svarta siffror. Nästa regionala OutGames hålls i Vancouver, Kanada och Wellington, Nya Zeeland 2011.