Första målet föll redan efter 6 minuter då David Virén fick en bra boll högt upp på högerkanten av David Unnersjö-Jess. Inlägget rensades misslyckat rakt ut till Karim som kunde skjuta bollen i mål. Efter 36 minuters spel nickskarvade David Knuutinen en boll fram till David Virén i mitten som fick på ett bra skott som målvakten släppte retur på. Joakim Binette var framme och kunde lägga in returen i mål. Med två minuter kvar av den första halvleken pressade våra anfallare högt upp och tvingade en motståndarback till bakåtpass till målvakten. Han tappade dock bollen och David Virén kunde rulla in bollen i öppet mål. Kronobergs BK hade i praktiken inte en enda riktig målchans i första halvleken medan Snipers hade 2-3 bra lägen till att göra mål på.

I andra halvleken fick Kronobergs BK mer att säga till om, om det beror på Snipers är lite trötta och drar oss tillbaka lite eller att de helt enkelt satsar allt frammåt är svårt att säga. Det är kanske en kombination. I början av halvleken är Snipers lite tillbakatryckta även om de inte skapar så många farliga lägen. Mot mitten av halvleken repas lite mod och resultatet är mer lägen att kontra på. Snipers har ett flertal lägen att kunna punktera matchen till 4-0 utan att lyckas. Mot slutet satsar Kronoberg allt frammåt och det blir lite onödigt spännande när de får göra 2 mål med 5 och 1 minuter kvar att spela. Det blev till slut seger med 3-2 och sett till hela matchen var segern väldigt välförtjänt och borde kanske varit större. Detta var en fin skalp mot ett lag som slutade på plats 6 i tabellen, 9 poäng före Snipers.

Stockholm Snipers IF slutade slutligen på plats 8 av 10 lag i serien i sin tredje säsong i seriespelet. Detta är lagets bästa placering då de tidigare hamnat näst sist båda gångerna. Med 5 vinster, 1 oavgjord och 12 förluster blev slutresultatet 16 poäng, att jämföra med 9 respektive 8 poäng sedan tidigare säsonger. Antalet gjorda mål var rekordmånga och antalet insläppta var rekordfå. Laget är i det stora hela nöjda med säsogen även om en högre tabellplacering inte varit långt borta och ett bevis på att Snipers närmat sig övriga lag rejält. Både den interna skytteligan och assistligan vanns av David Knuutinen med 6 mål och 8 assist.

Med några nya spelare som tillkommit i höst och med bra jobb framöver så skall laget kunna ta ytterligare kliv uppåt i tabellen nästa säsong. Nästa år väntar också spel i fotbollsturneringen i Gay Games i Köln i augusti. Denna turnering som samtidigt också är gayfotbolls-VM kommer att bli riktigt stor och intressant. Under påsken nästa år kommer Snipers Cup att arrangeras i Stockholm. Förhoppningar finn om att turnering i herr- och damfotboll liksom innebandy och handboll skall gå av stapeln.

Nu återstår i år bara spel i Stockholm Cup för Snipers innan en kort vila går över i träning inomhus fram till mars då träningen utomhus inför nästa års seriespel startar. Nu på fredag 9/10 klockan 20.00 på Essinge IP möts Stockholm Snipers IF och Spåret FC i första omgången av Stockholm Cup. Turneringen vänder sig till alla lag i Stockholm från Allsvenskan och ner till division 7. Spåret FC ligger i en annan av division 7 serierna i Stockholm och kom i mitten med 29 inspelade poäng. Om det skulle bli vinst där väntar troligen Viggbyholms IK, ett topplag i division 4 i 2:a omgången helgen därpå. Fortsättningen på cupen sker 2010.