För 30 år sedan, 5 juni 1981, uppmärksammades förekomsten av ovanliga immunbristsjukdomar hos homosexuella i USA. Sedan dess har staden San Franciscos gay community gått igenom en veritabel ”jordbävning”.
I en artikelserie på sajten Sentry.nu har frilansjournalisten Niclas Ericsson tittat på fenomenet barebacking såväl inom porrindustrin som bland män som har sex med män.
Nu avslutar han med en artikel där han frågar sig hur den stad som drabbats så hårt av hiv och aids kunnat bli en vallfärdsort för de som väljer riskfyllt sex.
Nicklas Ericsson har träffat gaykillar som levt under hela de trettio år av katastrof och de som kom till staden senare.
Han skriver om en stad där katastrofen är en del av dess identitet, liksom guldruschen var det och sökandet efter lyckan, som gay, som sexsökare, som affärsman… präglar många av dess invånare. Och han tecknar en bild av hur många är slitna, trötta och desillusionerade.
Livet i San Francisco går vidare. För många är det kanske fortfarande en drömmarnas stad. Men det är inte någon plats för känsliga själar – och det finns ingen att skylla på när jordbävningen kommer.

Niclas Ericsson bevakar bareback för Sentry.nu
Läs Ericssons avslutande artikel och hela artikelserien på Sentry.nu