När detta skrivs på skärtorsdagens eftermiddag har molnen spruckit upp efter en dag av irriterande snö. Och för fredagen utlovas det uppehåll och si så där 6 grader i luften.
Precis som det skall vara när våren är i antågande och Mälarpaviljongen öppnar upp för ännu ett ljuvligt år av sex månader vid stranden.
– I år firar vi att det är 15 år sedan jag och Anders Karlsson öppnade Djurgårdsterrassen och restaurang Torget, berättar Arto Winter för QX.
De två skapade tveklöst stockholmsk gayhistoria när de som pionjärer hängde regnbågsflaggan på Chokladkoppen åren innan och tog samma vackra fana vidare till sina nya restaurangprojekt. Projekt som nu landat vid Riddarfjärdens strand.
– Förutom att vi utvecklat detaljer i vår trägård och övriga estetik liksom logistik för att få det finare och bättre än året innan, så kommer i år dessutom ett grönare komplement!
– Vad är detta?
– Det är The Green Queen by Mälarpaviljongen som ligger på Norr Mälarstrand precis bakom paviljongen och det öppnar i början på maj. Men vi återkommer med mer om detta vårt nya komplement närmare öppningen.
– Vad blir annars nytt på Mälarpaviljongen i år?
– Vi kommer med vårt rosévin 2015 baserat på samma druvor som förra året och dessutom blir det Mälarpaviljongens eget vita vin i år framtaget från en Chenin blanc-druva. Menyn är mer svenska smaker och mer ekologiskt.
– Klubbar och specialarrangemang. Blir det sådana i år?
– Ja absolut! Närmast på tur, den 1 maj, är det traditionsenligt Hattparad. Och våra sommarklubbar återkommer, bland den Jonas Anderssons legendariska Regnbågsrumsnatt som i år firar fem.
– I augusti är det inte bara Pride, utan även EuroGames! Hektiskt?
– Det kommer såklart bli en mängd aktiviteter i början av augusti, bland annat vår traditionella Klezmerkväll liksom Magnus Skogsbergs och Malena Laszlo med konserten ”The American Songbook – på Svenska”, som blev hyllad nyligen vid deras spelningar i Malmö.
– Och arbetet med Regnbågsfonden fortsätter?
– Ja som alla år med lotterier och aktiviteter och att en del av försäljningen av såväl vårt rosé som vita vin på Mälarpaviljongen och via Systembolaget går till fonden.
– Är det ny personal i år?
– Ja absolut, gammalt och nytt! Många nya från världens alla hörn som bara alla de är värda att komma förbi för att socialisera sig med!
– Fredag klockan 11 öppnar ni för säsongen!
– Absolut så! Och oberoende av väder och vind så kommer många och säger hej, grannar såväl som bögar. Och Bittan hänger med, 89 år fyllda!
– Det är förresten fantastiskt kul att höra på stan att öppningen av Mälarpaviljongen är ett säkert vårtecken för stockholmarna numera!
Sant så. 11.00 på fredag. Ta jacka och en halsduk om du är frusen. Men kom förbi och hälsa våren välkommen!
– Därmed börjar vår sexmånaders resa där vädret ju som det är här i landet – växlande. Men det är ju skönt att sitta under en filt tidig vår och sedan så kommer de heta sommarnätterna och den vackra hösten, konstaterar Arto Winter innan han rusar vidare för de sista detaljerna som skall fixas inför premiären!