Bakom middagsklubben High Concept står vännerna Elin Björnström, Isa Böttiger och Oran Quinn. Till vardags jobbar de bland annat som kockar, kommunikatörer, facilitatorer och designers men kallar sig främst för ”professionella vindrickare” och ”stämningsskapare”.

QX tar ett snack med gänget som berättar att de länge velat ”göra något speciellt tillsammans”.
– Vi är personer som älskar att vara värdar, samt en kock som har arbetat på några av Stockholms bästa restauranger såsom Grus Grus. Därför var det ganska självklart att vi skulle kunna skapa något tillsammans som har lite gnista.

Hur uppkom idén om High Concept?
– Först och främst så känner vi att de sociala utrymmena för queers i Stockholm har blivit färre och allt mer sällan förekommande efter pandemin, säger arrangörerna och fortsätter:
– Det som gjorde att vi tog tag i saken var när vi fick höra berättelser om hbtq+ personer som nyligen flyttat till Stockholm – och som inte riktigt visste hur de skulle hitta en väg in i det queera communityt. Många känner att den enda möjligheten att möta andra queers är på barer och klubbar, vilket såklart är kul men kanske inte alltid den bästa platsen för ett faktiskt samtal. Vi upplever att det saknas en sådan queer mötesplats i Stockholm.

High Concepts logga.

Vad ser ni mest fram emot med middagsklubben?
– En ny plats där queera personer möts. Det spelar ingen roll hur utåtriktad du är eller hur gammal du är – att träffa nya människor är alltid lite skrämmande och kan börja lite pinsamt, säger arrangörerna och fortsätter:
– Förhoppningsvis kommer vi att få se en eventuell ”obekvämlighet” lätta snabbt under kvällen med vårt något skämtsamma tema Late Bloomers som kommer att resultera i god mat och intressanta samtal. Ju snabbare vi är klara med kallpratet desto bättre!

Vad kan gästerna förvänta sig?
– Det är ganska enkelt – tre fantastiska rätter som bjuder på sensommarens smaker, en vacker lokal som skapar en intim stämning och naturligtvis några av stadens trevligaste queers. Kanske hittar någon sin nya bästa vän, men om man efter kvällen ”bara” har några nya människor att säga hej till på stan så tycker vi att High Concept har uppnått sitt mål. Eller hur?

Beskriv konceptet med tre ord!
– Det blir skratt, skvaller och smask

Mer information hittar ni på deras Instagram.