Ella, som i år uppträtt under såväl Malmö Pride och Linköping Pride samt Tuck O’Hej på Nalen, bor i dag i Hökarängen, identiferar sig som kvinna och är pansexuell.
– Jag har nog alltid vetat att jag är queer för har aldrig fattat grejen med att man ska vara si eller så eller varför man bara kan bli kär i ett kön. Ända sen jag var liten har jag varit kär i tjejer och killar men det var i högstadiet som jag kom ut för mina föräldrar och min omgivning då jag fick min första flickvän. Det var inga följdfrågor, bara support.
Men trots att föräldrarna är stöttandet och komma-ut-processen var enkel har livet inte varit det.
Ella har valt att lyfta psykisk ohälsa och ohälsosamma relationer i sina texter, då hon själv har erfarenhet av att inte må så bra.
– Depression, social fobi och panikångest har varit de stora bovarna för mig och har tagit många år att tackla. Och min erfarenhet är att ohälsosamma relationer är extra vanligt bland människor med psykisk ohälsa då det är svårt att sätta gränser eftersom man oftast inte tycker man är värd något. Det är svårt att förstå att man förtjänar att må bra och inte ska acceptera att bli utnyttjad av andra.

Parasit-aktuella Ella fortsätter:
– Mitt hjärta blöder för tonåringar som lider av psykisk ohälsa och samtidigt försöker lista ut vilka dom är och hitta sammanhang dom känner sig trygga och sedda i. För mig var det avgörande i mina tonår att ha äldre förebilder som kunde hjälpa mig navigera i hela identitetskaoset och låta mig ta den tid jag behövde.  Jag vill kunna vara en sådan förebild.

Du upplever att HBTQ+människor oftare kämpar med psykisk ohälsa?
– Även fast Sverige och många delar av västvärlden är mycket mer accepterande än andra delar av världen finns det fortfarande en stor rädsla HBTQ+personer går runt med dagligen. Man vet aldrig om någon främling får för sig att skrika på dig på tunnelbanan eller om du blir utfryst och hotad i skolan för att du har en Pride-pin på väskan. Jag och min före detta partner har blivit spottade på för att vi höll hand i en rulltrappa, jag får fortfarande kommentarer på sociala medier om hur ”äcklig” jag är och att jag kommer hamna i helvetet. Det är så många människor som inte vågar komma ut och vara sig själv på grund av detta. Självhatet, skammen och rädslan man bär med sig är så tung att det nog är omöjligt att inte utveckla psykisk ohälsa.

Ella har främst stöttats av sina föräldrar, men också fritidsledare på skolan som var väldigt öppna och måna om att HBTQ+representation i skolan.
– Det gjorde att jag och andra elever vågade ta kontakt med dom och lätta på våra hjärtan eller fråga vad vi undrade över utan att känna oss dömda för det. Att se vissa av dem, vuxna människor, leva öppet som queer betydde otroligt mycket för mig och mina vänner.

Vad har du för drömmar/mål med musiken?
– Att kunna hjälpa folk med min musik och få dom känna sig sedda och förstådda. Om det jag varit med om, mina känslor och tankar, kan hjälpa någon annan känna sig mindre ensam betyder det allt för mig.