QueerSalsa får höfterna i gungning

Med varma toner som förde en till en varm strand i någonstans sydamerika skulle det svängas på höfterna i en rytmisk åtta. I ett annars iskallt Stockholm spreds dansglädjen av många nervösa nybörjare som blev väl omhändertagna av dansledaren Peter Csaszti och alla de som redan kunde stegen.

Att lära sig dansa salsa är inte bara bra för kroppen utan det är en väldigt social aktivitet. Isidor startade med salsakurserna redan i höstas. Han rekommendera folk att testa på salsa.
– Det är väldigt socialt, man träffar folk samtidigt som man får röra på sig. Jag brukar gå på måndagar också, då är det HombreSalsa för killar som gillar att dansa med killar.

För vissa nybörjare var det väldigt nervöst att ta det där steget att släppa loss, nykter, framför massa främlingar. Emma var väldigt skakis i början.
– Det är jättekul och dansa, jag var väldigt nervös innan men nu känns det bara kul. Jag är superglad att jag gick hit. Det tycker jag verkligen fler borde, inte bara för att dansa utan även för att träffa underbara människor.

Monika var också väldigt danssugen. Hon älskar att dansa salsa och det var inte första gången hon svängde sina höfter till musiken, men hon hade aldrig varit på Queersalsa innan.
– Det var lite för lätt för mig men det var bra uppvärmning, jag kommer nog dansa i de mer avancerade kurserna. Jag gillade verkligen queersalsa för alla får testa på rollerna, föra och bli förd. Att dansa är livet.

Vill du också testa på QueerSalsa eller HombreSalsa så kommer det även vara gratis att testa på nästa vecka.