– Vi vill vara ett alternativ till klubbmiljön, och den här tiden på året behövs det något som lättar upp, säger Klaus Sirén som är en av arrangörerna. Det är andra gången som de arrangerar en sådan här dag och målgruppen är män som har sex med män, oavsett om man definierar sig som homo, hetero, bi eller trans, berättar han.
⁃ Tanken är att vara ett ställe för dem som i vanliga fall inte söker kontakter men som får en chans här. Vi vill bygga broar över gränser som kan ha med ålder och etnicitet att göra. Det är ett sätt att få igång folk och det ska inte behöva kosta pengar.

Vad kommer hända?
⁃ Det kommer vara en heldag med olika seminarier om hälsa, sex och självkänsla. Man kommer kunna prova på yoga, massage och dans. Det blir gratis lunch och framför allt, en dag då man har möjlighet att möta andra personer.

Hur går det till rent praktiskt?
⁃ Egentligen är det bara att komma, men bäst är förstås att man anmäler sig i förväg, antingen på [email protected] eller på vår facebookgrupp GayCamp. Det är för att vi ska veta hur mycket mat vi ska beställa. Vi håller till i Noaks Arks lokaler så det är gott om plats. Det enda man behöver tänka på är att ta kläder som är anpassade för tillfället. Det är inte så skönt att yoga i jeans till exempel. Massagen kostar en liten slant, men den är subventionerad och billig.

Varför gör ni det här?
⁃ Dels är det för att få folk att göra roliga saker, dels är det för att jobba med hivinformation. Det är ett alternativt sätt att träffas som inte innebär alkohol, droger eller klubbmiljö. Det här är ett samarbete med Noaks ark, Arabiskt initiativ och Latinskt initiativ. Sist vi arrangerade en sådan här dag fick vi mycket positiv respons. Det folk uppskattade var variationen av aktiviteterna men framförallt den trevliga atmosfören och chansen att träffa nya människor.