Du kan bl.a. testa din styrka, kondition, balans och snabbhet. FMT kan du göra när du vill och var du vill. FMT-värdena du får jämför du med dig själv från de olika testtillfällena. Du får ett perfekt kvitto på vilka framsteg du och din kropp lyckats med.
Tänk på att du gör dina FMT vid varje månads slut. Vad som är viktigt att tänka på vid varje testtillfälle är att testerna utförs vid ungefär samma tidpunkt på dygnet, t.ex. på morgonen, Skriv ner all information kring ditt test.

Balanstest
Syftet med balanstestet är att stämma av din kroppsbalans, samt behovet av balansträning för att minska risken för framtida besvär i fötter, knä, rygg.
Uppgift
Stå en minut på ett ben upprätt med en god hållning med båda armarna i kors placerade på bröstet. Fokusera blicken på en punkt framför dig. Jämför sedan balansen mellan höger och väster fot.

Konditionstest
Kontrollera din vilopuls. Vilopuls är den puls du har när du vaknar eller när du är helt utvilad under en längre tid. Syftet är att se hur bra kondition du har och hur det står till med hjärtat.
Uppgift
Ta din puls direkt på morgonen när du vaknat. Ligg kvar i sängen och undvik att röra på dig. Räkna antalet pulsslag under en minut eller under 15 sekunder och sedan multiplicera det med fyra. Placera pek- och lång finger på insidan av handleden eller på halsens sida vid halspulsådern,
Att tänka på:
Se till att klockan är placerad bredvid sängen så att du kan lätt se den. Klocka med sekundvisare

Kroppstest
Syftet med kroppstestet är att stämma av kroppens status vad gäller utseende och form. Det är ju så att muskler väger mer än fett och för att se effektivt resultat kan du använda sig av ett måttband, som visar tydlig vilka framsteg du har åstadkommit med din träning. Mät överarm, Bröst, midja, höfter, lår och vader.