Det är hälsa som gäller! Varför förstöra sin kropp med onödigheter, när man kan äta och dricka gott och samtidigt vara snäll mot sin kropp!
– Vi har samlat inspiration i New York och Los Angeles, berättar delägaren Marcus Ullmarker.
– I NY och LA finns en stor efterfrågan på glutenfritt, låglaktos och vegetariskt och vi tyckte det var rätt tid att ta denna trend även till Sverige. Maten är ”clean”, dvs fri från raffinerat socker, och vi satsar även på ekologiskt och att göra våra egna kallpressade juicer.
Just juicerna är dröm. På väg till och från jobbet, eller för den delen till och från Mälarpaviljongen är det ett hett tips att smita in på den gröna drottningen för detta smakstarka energitillskott!
– Vi har även ett stort utbud av ekologiska viner, glutenfri öl och till och med ekologisk vodka som man kan göra sommardrinkar och pitchers på, berättar Marcus Ullmarker vidare och tipsar att: ”Våra tortillas är ett trevligt sommaralternativ att äta till!”
Och hälsosamt är det, men, understryker Ullmarker, det handlar inte om att ha en hälsobar i ”bemärkelsen att man ska komma hit på detox eller banta.”
– Maten är vegetarisk och ekologisk men ändå matig och rik i smakerna. Vi har även chiapudding och acai-heaven men det ska kunna vara kul också. Bland annat har vi en varm dryck med macapulver, vilket ska vara potenshöjande! Så det är med glimten i ögat vi levererar god och hälsosam mat.
The Green Queen ligger tvärs över Norr Mälarstrand från Mälarpaviljongen och har en stor uteservering mot en av sidogatorna. Perfekt att sippa på en hälsosam Bloody Mary eller just den där galet goda kallpressade juicen. Grannarna har fattat galoppen snabbt och gaygängen som tar sig förbi är tveklöst killar och tjejer haft några rundor på gym i sina liv!
En inte helt otrolig tanke är att det kommer svämma över på detta ekologiska street food-ställe när de 5000 idrottarna från hela Europa (och världen) kommer till EuroGames!
Och så såklart vi utmattade glutenintoleranta som, trots att det inte är skapat enbart för oss, fått ett rejält himmelrike på jorden med The Green Queen. Bara att slippa fråga varje gång vad sakerna innehåller!
Hängt mycket på Paviljongen redan? Och smakat av deras mat något varv så är det mer än intelligent att käka först på The Green Queen för att fortsätta kalaset nere vid vattenbrynet.