How Now Brown Cow handlar om en pojke som börjar stamma, senare kommer ut som bög och och allt ”lipsyncas”!
– Showen är förinspelad och huvudpersonens röst är min systerdotters. Jag läppsynkar till huvudkaraktärens alla dialoger, vilket naturligtvis är ganska spektakulärt och fascinerande. Det krävs mycket träning att övertyga publiken om att ett barns röst kommer från min kropp. På så sätt utspelas stammandets natur, något jag växte upp med, genom teatern. Lipsyncen representerar den stammande röstens opålitlighet.

Josh berättar att stammandet var hemskt. Det var andra människor som påpekade att han stammade, han insåg inte det själv.
– Det påverkade mitt självförtroende och jag blev tystare. Under mina tonåringar försvann stammandet, men effekten på min personlighet var permanent.

How Now Brown Cow är en berättelse om äkthet och för Josh ett sätt att komma överens med sig själv.
– Jag är så tacksam att jag får dela showen med folk.

Josh är brittisk och flyttade till Oslo 2018. Innan dess bodde han i London.
– Oslo kunde inte vara mer annorlunda än London. I Oslo är det gemenskap eftersom man ser varandra hela tiden. Jag dj:ar ibland på gayfester, och  jag upplever att norrmän är mindre öppna kring könstillhörigheter och mer uppdelade i bögar och flator. Jag känner det mest fantastiska kompisgänget i Helsingfors som är gay, hetero och bi och där festar alla tillsammans. Jag har aldrig träffat en sådan grupp i Oslo, men hoppas göra det..

Josh Spear står på Tegelscenen den 30 och 31 augusti, 19:45 respektive 16:00