Vaxaren och massageterapeuten Jennifer Wagner driver JeWa Health i Karlskrona. Häromveckan publicerade hon ett inlägg på Facebook där hon skrev: ”I veckan fick jag höra att det är något unikt att vara hbtq+ positiv som vaxare och massör. Jag försöker vara tydlig med att ALLA är HJÄRTLIGT välkomna till mig”.

QX ringer upp Jennifer för ett litet snack.
– Jag tycker att det borde vara en självklarhet, men på grund av samhällets norminställningar kände jag att jag behövde lyfta det här. Jag är faktiskt lite upprörd att vi inte kommit längre, säger hon.

Jennifer har en enkel filosofi – hos henne spelar det ingen roll vem du är eller vad du har mellan benen. Så länge du har hår på kroppen som du vill bli av med eller behov av massage så är du välkommen.

Sedan ett år tillbaka har hon medvetet tagit bort könsbenämningar från sina bokningsalternativ.
– Många vaxare har alternativen ”brasiliansk vaxning” för kvinnor och ”manzilian” för män. Men hos mig kan man bara boka tidsåtgången för vaxning, alltså att man bokar in till exempel 15 min eller 60 min istället för olika kroppsdelar, säger hon och fortsätter:
– Jag förstår inte varför det skulle ha någon betydelse. För vissa är det en stor utmaning att ta sig till en vaxare eller massör – därför är det extra viktigt för mig är att alla ska känna sig inkluderade.

Jennifer är en mycket uppskattad vaxare och massör och har kunder som reser långt för att besöka henne.
– Jag bor i Karlskrona och har kunder som åker mer än en och en halv timme för att besöka mig.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Jag älskar verkligen mitt jobb! Det är så fint när människor kommer in med smärtor och går ut utan att halta och med rak rygg. Eller när människor kommer in nervösa, rädda för att blotta sig. Men så pratar vi lite, de blir bekväma och lämnar studion stolta – bara genom att ta bort lite hår. Det kanske är en liten grej för mig men en stor sak för dem.