Det är fotbollsbrudarna Siri, Alex och Vanda som ligger bakom konceptet ”Dykebollen”.  De träffades via jobbet och…

– … jag visste att de var Soccer dykes at first sight (skrattar), säger Vanda.

Idén uppkom efter att Vanda hade spelat en lesbisk basketcup i New York.

– Förra sommaren spelade jag basket med andra flator i New York City. Jag hade aldrig spelat basket innan så jag fokuserade mer på att lära känna folk. Alla var så goa! Jag ville göra något liknande i Stockholm fast med fotboll i fokus, säger Vanda och fortsätter:

– Sedan lärde jag känna Alex och Siri på jobbet. Alla vi har haft fotbollsdrömmar. Siri hade redan våren innan fått tillbaka fotbollssuget och startat ett korpenlag – som innan vi träffades nog var Stockholms straightaste (skrattar). Så vi blev vänner snabbt, värvades till laget och började smida planer redan under hösten.

Vilka är välkomna att delta?
– Eventet riktar sig till alla som identifierar sig som kvinna eller ickebinär och faller in någonstans på vårt underbara queera spektrum.

Får man komma även fast man är kass på att sparka boll – som jag?
– Självklart! Kom och lira om du bara vill träffa vänner eller spana in brudar (skrattar). Alla är välkomna oavsett nivå.

Vart någonstans kommer ni vara?
– Den 8 juni kommer vi att hålla till på Stadshagens IP i centrala Stockholm. Be there or be square!

Deras förhoppning är att fortsätta anordna sådana här fotbollsevenemang i framtiden.

– Kanske kan vi göra det till en årlig grej? Vi vill att alla fotbollsflator där ute ska kunna hitta till varandra och få möjlighet att känna communityts gemenskap ute på plan. Kanske även hitta vänner för livet – kanske till och med något mer?

Jag hörde att det blir Moxy-fest efteråt! Berätta mer.
– Ja! Vi alla har haft magiska Moxys-kvällar och tänkte att det vore en riktigt maxad avslutning. Därför tog vi kontakt med Moxy-gänget och på den vägen var det. Vi fick nyss bekräftat att festen i vanlig ordning kommer äga rum på Nalen med en otroligt go gästartist. Det bästa är att vi kommer mötas upp igen. Kanske hann du inte få numret av den där målvakten i det hetsiga motståndarlaget? Eller få instagramen till Stockholms version av Bette Porter. Don’t worry – kom på festen efteråt så finns all tid i världen.

Har ni några favorit fotbollsflator?
– Vilken svår fråga – det finns så många goa fotbollsflator! Vi diskuterar det här ofta och det ligger många timmar bakom svaret. Vi brukar landa i en diskussion mellan Magdalena Eriksson, Nathalie Björn och Beth Mead. De är alla otroliga fotbollsspelare och gör också så mycket bra med sina plattformar.

Beskriv fotbollscupen med tre ord!
– Fotboll, fest och flator!

Vill du delta? Klicka här!