Under lördagen fram till 17.00 är det julöppet på RFSL-Huset där en Regnbågsloppis pågår för fullt. Tanken bakom loppisen är att skapa en möjlighet för medlemmar och andra hbtq-personer med vänner att kunna bidra till föreningens arbete genom att skänka saker för andra att fynda bland.
– Vi vill försöka öppna upp för att fler ska kunna engagera sig på olika sätt. Att stärka i känslan av att vi kan göra saker tillsammans, stödja andra i deras viktiga arbete och solidarisera oss med hbtq-personer världen över, säger Alex Fridunger, en av initiativtagarna.
Pengarna som samlas in under denna Regnbågsloppis kommer att gå till RFSLs arbete med att stödja hbtq-organisationer i Uganda, Turkiet och Indonesien men också till att hjälpa hbtq-flyktingar som kommer till Sverige.
Första loppisen hölls i samband med Stockholm Pride i somras och då kom det in totalt 9 500 kronor.
– Vi satsar på att det kommer bli ett högt tryck och hoppas att många väljer att till exempel göra eventuella julklappsinköp hos oss. Vi har fått in många fina kläder och vintage-prylar som vi säljer billigt i jämförelse med andra loppisar och second hand-butiker. Vi vill att så många som möjligt ska kunna köpa något fint men också att de som kan bidra med att betala mer ska vilja göra det.
För dig som missar loppisen under lördagen är det öppet även på onsdag 18-20.