När jag gick i högstadiet var jag kär i Andreas, och min första tanke när jag såg honom var: ”Fan, vad jag längtar tills vår första idrottslektion är över…”

När jag gick i gymnasiet var jag kär i en kille som heter Joakim, och med honom ville jag bli polare. Vet inte varför jag i tonåren alltid skulle envisas med att bli polare med killar jag inte kunde motstå? Men kanske var det just det! Att jag inte kunde motstå alltså. För egentligen var det mest ren tortyr och jag är ingen sadomasochist.

Jag vet inte om man föds som bög? Men personligen vill jag minnas att jag alltid tyckt om killar. Redan på dagis blev jag nämligen kär i en kille vid namn Daniel, och jag villa därför alltid sitta bredvid honom under samlingen. Jag kommer till och med ihåg hur jag brukade dela min frukt med honom. Jag var tre år gammal då.

Jag kommer även ihåg hur jag under en period var kär i den röda Power Rangern och min knattetennislärare, Markus. Han var 17 år, mörkblond och det häftigaste sedan introduktionen av lördagsgodis. Efter varje lektion fick man en stor kram av Markus, vilket för mig var det bästa med hela knattetennisen. För jag älskade hur han lyfte upp en, kramade om en och snurrade runt med en i ett varv innan han satte ner en på marken igen – varför visste jag inte då som femåring – men idag vet jag.

Och jag glömmer aldrig då jag under en familjeutflykt till IKEA för första gången ertappades med att tycka om killar. Då jag där, ungefär vid bokhyllan Billy fann mig som hypnotiserad av en annan killes röv där den gungade fram i ett par gråa joggingbyxor. Jag kunde bara inte släppa den med blicken. Något min äldre bror snart uppmärksammade och ifrågasatte. Varpå jag får min allra första av många panikattacker över mina känslor för killar, eftersom jag vid det här laget visste att killar ska tycka om tjejer. Jag svarade därför min bror att jag kollade på killens byxor eftersom jag ville ha likadana byxor som honom. Precis som om det svaret var mindre bögigt…

Men jag antar att det jag vill ha sagt är att jag har alltid och kommer alltid att vara bög. Det är sån jag är född.

Andreas skriver krönikor för QX.se och vill du läsa tidigare krönikor och texter kan du besöka bloggen på Qruiser