Man ska nästan veta om var den ligger för att hitta dit. Först passerar man genom ett stort växthus fyllt av grönska, trädgårdsmöbler och krukor. Därefter kommer man in i lokalen som har en härlig, tillåtande och behaglig mix av antikviteter, industrimöbler och nytillverkade möbler. Här arbetar Jesper Hansen som säljare, dekoratör och inredare.
Efter tre års pendlande mellan Köpenhamn och Stockholm bestämde han sig för att bosätta sig i den svenska huvudstaden.
”Det var kärleken till Martin som lockade”, berättar Jesper med ett stort leende.
Butiken känns väldigt internationell.
– Butikslokalen är ganska ruff och har högt till tak. Entrén är slående, man blir glad av det oväntade mötet av växthuset. Vi arbetar också efter en tydlig färgskala som skiftar efter säsong. Ingenting i butiken står på en plats av en slump. Utställningen med saker och möbler kan kännas nonchalant och i oordning, men det är ”hårdstylat” in i minsta detalj samtidigt som det ger ett avslappnat intryck. Doften av linolja i lokalen gör sitt till. Vi målar en del möbler i butiken som ger extra karaktär. Vi hjälper också till med att inreda privata hem och hotell.
Hur ser det ut hemma hos dig?
– Det är en mix av gammalt och nytt, i dagsläget lite för mycket av gamla saker.
Inredningen behöver mer modernt för att det ska bli en bättre balans. Väggarna i lägenheten är mörkgrå, möbler i mörkbrunt med en enorm loungesoffa i vardagsrummet. Garde-roberna är svartmålade på insidan, det är mycket vackrare och mer dramatiskt än med vitt, man ser dessutom kläderna bättre.
Terrassen på 35 kvm med utsikt mot Hammarbybacken är favoritplatsen. På sommaren planterar vi mängder med mörka växter, inspirerat av danske floristen Tage Andersen.
Samlar du på något?
– Jag samlar på allt! Just nu har det blivit väldigt mycket gamla saker. Porslinet Blue Willow är en favorit tillsammans med antika glas. Ibland känner jag mig som en gammal tant skrattar Jesper.
Om det började brinna hemma hos dig, vad är det första du skulle rädda?
– Första tanken är ingenting, men tänker jag efter skulle jag rädda datorn med alla fotografier och min farfars farfars bord. Det måste absolut med.
Vad blir du inspirerad av?
– Hotellinredningar, hotelllounger och hotellbarer, svarar Jesper utan att tveka.
Största inredningsmissen du gjort?
– Oj oj oj, jag har så många säger Jesper och ler. Den värsta av dem alla var nog mitt hemmabyggda akvarium som jag skulle bygga in i väggen när jag var 16 år, det blev inte så lyckat.
Ge oss några bra tips till en lyckad inredning?
– Våga mörka väggar. Farrow & Ball, ett märke vi säljer på Garbo, har en fantastisk färgskala med ett otroligt djup i färgen. Hitta unika, autentiska saker eller antikviteter att dekorera och möblera med. Pierre Hagströmer är en av de bästa i Sverige på detta område. ”Sno” idéer från hotellbarer och lounger. Översätt sedan idéerna till ditt eget hem och plånbok. Och blanda inredning från Asien med Nordisk. Formspråken lierar sig väldigt bra.
Finns det någonting du aldrig skulle ta in i ditt hem?
(Efter en stunds betänketid ropar Jesper) – Krossad sammet, storblommiga tapeter och det värsta av allt, plastblommor. Unna dig riktiga blommor.
Vad har du för planer för framiden?
– Jag älskar blommor och drömmer om att gå en floristkurs. Jag vill lära mig göra barocka uppsättningar men inga brudbuketter.

Adress: Garbo interiors,
Brahegatan 21, Stockholm.