Simon och Tomas är äntligen tillbaka det nya inredningsprogrammet ’Rum för en stjärna’. Denna gång ska de tillsammans med ett antal kända ansikten, däribland gay-favoriterna Pernilla Wahlgren, Arja Saijonmaa och Magnus Carlsson, renovera anrika Hesselby Slott – ett barockt musikslott där bland annat Bellman en gång i tiden ställde till med gillen.

Hesselby, som idag används som hotell och konferenslokal, är en gammal 1600-talsbyggnad som med sina fyrahundra år på nacken börjar bli aningen nedgånget och därför är i stort behov av renovering. Tillsammans med stjärnorna ska Simon och Tomas åter förvandla slottet till en musikalisk pärla. Var och en som deltar i programmet får sätta sin egen prägel på ett av slottets många rum, och göra sitt eget rum till en plats där de själva skulle vilja bo.

I det första avsnittet ser vi en sprudlande Pernilla Wahlgren som fått i uppdrag att förvandla ett trist litet enkelrum till en lyxig tvårumssvit. Och förutom sitt gemensamma intresse för inredning visar det sig snabbt att Simon och Pernilla har mer gemensamt än så. Simon älskar musikaler och framhåller Sound of Music som sin självklara favoritmusikal, en musikal Pernilla, som av en händelse, själv haft huvudrollen i. Flera gånger under det ljudliga renoveringsarbetet finner sig Simon och Pernilla stämma upp i sånger från den gemensamma favoritmusikalen.

Men när renoveringsprocessen äntligen nått sitt slut och Pernilla återvänder till slottet för att inspektera det färdiga rummet får hon sig en smärre chock då rummet vid en första anblick inte alls blivit som hon tänkte sig.

I programmet kommer Simon och Tomas också själva göra om en av slottets många salonger och ge rummet en lyxig designhotellskänsla. Deras planer är dock aningen vågade och de kommer att få kämpa emot statsbyggnadsnämnden för att få igenom som sina djärva idéer för den K-märkta slottsbyggnaden.

I de åtta programmen kommer vi förutom Pernilla Wahlgren, Arja Saijonmaa och Magnus Carlsson också att få se Marie Serneholt, Dregen från Backyard Babies, Thomas Di Leva, Roger Pontare och E-type förvandla varsitt rum till en lyxig svit där de själva skulle vilja övernatta.

’Rum för en stjärna’ börjar den 17 januari kl 21:00 på TV3.