1. Jag tycker att du ska tänka positivt, och det är bara att bestämma dig, och tänk att du är i bättre form än du tror så det kommer att gå bra att komma in i nya rutiner

2 . Boka egen tid i din kalender
Planera in vilka dagar och tider i veckan som kommer att fungera bra för dig att träna på. Boka sedan av tid för dig själv i din kalender som du vet som kommer att fungera. Planera gärna in fasta tider i veckan!

3. Skaffa en träningskompis
Var en förebild. Berätta för vänner och bekanta om dina hälsomål för 2011. Planera och ring i god tid! Vänta inte med att ringa kompisen tills det bara är några minuter kvar tills passet börjar.

4. Skaffa en KICK genom att prova nya träningsformer
Välj en eller flera aktivitetsformer som du tycker är roliga och utmanande. Viktigt är att du får en riktig nytändning, då blir träningen effektiv. Det finns så mycket roliga träningsformer med allt ifrån styrketräning, konditionsträning, cirkelträning, yoga, och pilates till dans, simning, löpning eller olika sporter

5. Prova personlig träning
Det blir mer och mer populärt att anlita en egen personlig tränare när du ska träna på ett gym och vill komma i form. Detta för att du på bästa sätt ska kunna uppnå de mål du har satt upp med din träning.

6. Positiva mål

Sikta lagom högt och sätt upp ett konkret mål med din träning som till exempel att gå ner i vikt, att orka springa en viss sträcka eller att kunna ha vissa kläder . Fokusera och ställ sedan in hjärnan på det målet, Bra är att till exempel visualisera om hur du når ditt mål. TIPS: Skriv ned ditt mål på en lapp och sätt upp det på kylskåpet hemma

7. Glada Belöningar
När du når dina mål eller delmål är det viktigt att du belönar dig själv men helst inte med massa godis eller en fettbombsmiddag. Varför inte exempelvis en mysig spa-helg.

8. Vägra inga misslyckanden
Skapa nya vanor och rutiner och viktigt är att du ger dig tid att tycka om din nya livsstil för att du ska få fortsätta utvecklas. Viktigt är att ha med i beräkningen att du inte kan vara på topp jämt, det är bara att köra i gång igen med träningen och igen och fortsätta att utvecklas.