Gayregissören och provokatören John Cameron Mitchell, mest känd för sina filmer ”Shortbus” och ”Hedvig the Angry Inch”, regisserar den fjärde delen i Diors reklamkortfilmsserie ”Lady Dior”, som alla hyllar modehusets väska ”Lady”. I den fjärde filmen i serien, kallad ”Lady Dior: Lady Grey London”, ser vi bland andra Marion Cotillard, mest känd för sin roll som Mal, Leonardo DiCaprios försvunna fru i filmen ”Inception”, och öppet homosexuelle Sir Ian McKellen. Filmen pressenteras också som en hyllning till den extravagante och tämligen homosexuelle modeskaparen John Galliano, som för närvarande designar Diors damkollektioner.

Lady Grey London, utspelar sig på en showklubb någonstans i London och handlar om en klubbprimadonnas (Marion Cotillard) inverkan på två mäns liv. De båda männen berörs på djupet av hennes närvaro, och hennes interaktion med dem kommer på olika sätt att förändra deras liv för alltid. Klubbprimadonnans gestalt kan tolkas som den ”gudomliga inspirationens kraft” och visar hur en människas ande kan ha förmågan att båda läka sår och inspirera till stor konst.

Reklamfilmen föregås av tre tidigare delar som alla är fristående och utspelar sig bland annat i Shanghai och Paris. De olika delarna har separata handlingar och teman, men väskan Lady står på ett eller annat sätt i fokus. De olika delarna i serien bär också på helt olika känslor beroende på dess regissörer. I till exempel David Lynch version, ”Lady Blue Shanghai”, är det en surrealistisk och spökbetonad känsla som drar tankarna åt hans Twin Peaks.

De tidigare delarna i Lady Dior-serien finns att se på Youtube.

Se trailern här:

Se hela filmen på Diors hemsida här:
Lady Dior