En stark motivationsfaktor i din träning kan vara att sätta upp ett eller flera positiva och motiverande träningsmål som till exempel att bli starkare, gå ned i vikt eller kanske att du ska komma igång med din träning. Glada mål är en viktig förutsättning för att du ska nå dina hälsomål. Det är viktigt att du har personliga mål som just du har satt upp samt att målen är positiva och realistiska. Delar du dessutom med dig av dina mål med vänner och familj kommer du lättare att nå dem.

Positivt inre samtal
Vi matas hela tiden med mängder av information, och våra tankar kretsar runt i hjärnan dagligen för att sortera dessa intryck. Det är viktigt är att du dagligen väljer positiva tankar. När du upplever en positiv inre känsla så ökar även din självkänsla, och på så sätt kommer ditt träningspass att bli mer effektivt, vilket återigen leder till att du lättare kommer att nå dina hälsomål.

Samla dina tankar och intryck i Din Hälsobok
Det är bra att ta en stund för dig själv för att samla och sortera dina tankar, idéer och drömmar i din egen hälsobok. Sitt i ett tyst rum där du kan tänka i lugn och ro.
Tänk positiva hälsotankar och glada hälsomål, på så sätt programmerar du allt positivt och din kropp och själ arbetar i symbios. Skriv ned dina hälsotankar, dina hälsomål samt dina hälsodrömmar om saker du vill göra, nå eller bli i livet. Din hälsobok är en inspirationssamlingsplats för mål, idéer, tankar och anteckningar om vad för hälsosaker som du vill ska hända. Vi vet idag att det är lättare att få saker att hända om du skriver ner dem, eller ritar upp dem. Din hälsobok ger dig möjligheter att i bild och ord få fram allt du bara skulle kunna tänka dig. Det blir mer levande och verkligt från tanke till handling!

Exempel på hälsomål:

– Jag vill komma igång med min träning
– Jag vill gå ned 4 kg i vikt
– Jag vill springa tjejmilen
– Jag vill bli starkare
– Jag vill må bättre
– Jag vill vara i form nästa sommar