Cher skrev motiveringen till varför Adam Rippon fått en av det otroligt prestigefyllda platserna på tidningen The Times 100-listan. Och det är tydligt att Rippon har gjort stjärnan knäsvag.

”Alla konståkare är vackra, men Adam Rippon är annorlunda. Han är inte bara en vacker konståkare. Han har ödmjukhet, elegans och ett fantastiskt sinne för humor.

Det syntes i lädersele-kostymen han hade på sig till Oscarsgalan. Han är inte rädd för att ta risker. Men det handlar egentligen inte om outfiten. Det handlar om att han vågar vara annorlunda i en värld där annorlunda kommer med ett högt pris. Och jag tyckte att det var fabulous, såklart.

Adam är en konståkare som råkar vara gay, och det representerar något fantastiskt för unga människor. När jag själv var ung hade jag inte några förebilder. Alla såg ut som Sandra Dee och Doris Day. Det fanns ingen som fick mig att tänka; jag kan bli som dem, de representerar mig. Adam visar att när du lägger ner blod, svett och tårar i det du gör, så kan du uppnå något speciellt. Du kan vara speciell. Och det tycket jag är mycket modigt.”

Läs hyllningen på engelska och se den tillhörande filmen här!