Är du kvinna och tycker om att få orgasm? Då är det klokt att ligga med andra kvinnor, visar en ny studie från University of Arkansas som fått namnet: Stoppas kvinnliga orgasmer av fallocentriska imperativ?

Eller med andra ord: Stoppas kvinnliga orgasmer av manlig överordning? Och svaret blev ja.

Trots att kvinnor som ligger med män har sex oftare så får de långt mycket färre orgasmer än de kvinnor som ligger med kvinnor.

2 300 kvinnor deltog i studien och resultatet talade sitt tydliga språk. Kvinnor i samkönade relationer uppgav att de fick orgasm i snitt 55 gånger per månad medan kvinnor i heterosexuella relationer uppgav sju orgasmer per månad.

Heterosexuella män får allra flest orgasmer

Men en kategori vann de som hade heterosex – de låg mycket oftare än den andra svarsgruppen. Och när forskarna frågade kvinnornas manliga sexpartners hur ofta de nådde orgasm så vann de över de lesbiska kvinnorna. I snitt svarade männen att de kom 95 procent av samtliga sexuella interaktioner.

– Sex som innehåller variation resulterar i att kvinnor får fler orgasmer. Sexet som beskrevs mellan kvinnorna i samkönade relationer var både upphetsande och varierande, säger Dr Kristen Jozkowski.

Du kan läsa mer om studien här!