När Tomas Lundblad Söber och Erik Söber för första gången lät sin gaykrog Tomrik i Gamla Stan vara stängd, så var det är minst sagt av ett giltig skäl.
De två valde att förklara varandra sin kärlek inför vännerna och vigselförrättare, justitierådet Leif Thorsson. De kunde knappast ha valt en bättre dag, med strålande sol och just den romantik som skall omgärda en vigselakt.
Dagen efter, klockan 17.00, så öppnade de så Tomrik igen och fortsätter sin filosofi att alltid ha öppet oavsett vad. Nästan!
QX läsare får här ta del av deras lyckliga stund.


Vill ni att er högtidsstund skall publiceras på QX.se – skicka bilder, video och lite information om vigseln till [email protected]

Bröllopsparets egen text:
De flesta av de c:a 65 bröllopsgästerna bussades på fredagseftermiddagen, den 6:e augusti, ut från Stockholm city till Nygårds värdshus i Täby kyrkby. Vid ankomsten bjöds det på champagnemingel i Nygårds värdshus vackra trädgård. Bröllopsparet anlände direkt från ett avkopplande dygn på Yasuragi, Hasseludden. Efter saberering, påfyllning och mingel samlades gästerna, brudparet och vigselförrättare, Leif Thorsson, i en avskild del av trädgården för själva vigselakten. Det var en ganska kort och avslappnad ceremoni under klarblå himmel. Ceremonin var uppbyggd kring en dikt av Karin Boije och avslutades med ett fyrfaldigt hurrande och en skål för de nyvigda. Mer mingel och mer champagne följde innan det var dags för bröllopsmiddagen.

Eftersom Tomas & Erik ville att fokus skulle ligga på gästerna och själva festen var middagsdukningen gjord kring runda bord. Trerättersmiddagen i bufféform och vin var fritt komponerad av krögare Kenneth Kovanen och hans personal. Sommar och träkolsgrillat var temat. Efter några timmar med god mat, vin, tal, sång och kaffe, avec underhöll brudparets favoriter; Diamond Dogs. De gjorde stor succé även bland föräldrar, släktingar och vänner som aldrig sett dem förut. Bröllopsfesten fortsatte, både inne och ute i trädgården, med dans, skratt och fri bar denna ljumma sommarkväll. Klockan 02 avrundades festen och nöjda, glada och lite trötta bröllopsgäster tog åter plats i den chartrade bussen. Bröllopsparet försvann, gaylivet till ära, i en chockrosa limousine. Vart efterfester sedan fortsatte vet bara de som var med…
Tomrik’s ägare, Tomas Lundblad Söber & Erik Söber vill passa på att tacka för alla gratulationer och skänker ett extra stort tack till alla bröllopsgäster som gjorde denna dag till en dag de för alltid kommer att minnas.

Bicke Naglo (krögare Restaurang Naglo), Jonas Kartsman (Naglo vodkabar), Niclas Grenthe (restaurang J), Myrna Hansen (Salong Wig Wam), Fredrik Enberg, (Yasuragi), Åsa Marklund & Helena Falk (Tomrik), Niklas Borefors (Stockholms stadsteater, STHLM Pride), Kenneth Kovanen (Krögare Nygårds värdshus), Kent & Janne Christoferson (WAD girls), Morgan Norman (Restaurang Göken), Helena ”Elmis” Elmborn, dagens toast master (Casino Cosmopol).