I Sverige joggar vi en hel del och när det är dags att sätta våra motionärskunskaper på prov finns det en rad olika lopp att anmäla sig till. Bara i julimånad är över 50 olika lopp registrerade i Löparkalendern, men fram tills i år har ett speciellt lopp lyst med sin frånvaro, hbtq-loppet.

Janne Siponen ligger bakom Run for Pride. Löpningen ligger honom varmt om hjärtat och han menar att det är en självklarhet att Sverige ska ha ett hbtq-lopp.

– Vi måste visa framfötterna och stå upp för mänskliga rättigheter, då det finns länder som inte kan göra det, säger Janne som har drömt om det här loppet i nästan fyra års tid.

På tävlingsdagen utlovas ett färgstarkt lopp med medaljer till alla. Deltagarna uppmanas klä sig i färgglada löparkläder

Med för att skapa den rätta Pridestämningen finns dragshowstjärnan Miss Inga och Tilde Fröling som snurrar skivor vid starten från Sjöhistoriska museet.

– Vi ser så mycket fram emot att heja på alla deltagare som inte bara bättrar på sin hälsa utan även hjälper drabbade hbtq-personer, säger konferenciers paret.

Det finns bara 400 platser så det gäller att vara ute i god tid om du vill delta i loppet som kommer bli en härlig Pridetradition i år framöver.

En start kostar 325 kronor varav 50 kronor går till Regnbågsfonden. Anmäl dig för att springa med stolthet här!