Varför en dejtingbok?
– Vi får mycket frågor till vår chatt som handlar om dejting, hur man ska träffa någon, folk som är trötta på att bara ligga och som behöver hjälp med att dejta. Både i chatten och när vi är ute på klubbar med sexperterna får vi ofta diskutera dejting ur olika perspektiv.

Så dejtingboken är skapad för att communityt själv efterfrågar det.

Hur samlade ni underlaget?
– Vi har gjort djupintervjuer med 23 personer från communityt som fått dela med sig av sina erfarenheter. Det har varit otroligt värdefullt att få ta del av målgruppens egna tankar, frågor och erfarenheter. Eftersom dejting är ett så stort områden har vi träffat människor med skilda bakgrunder och erfarenheter. Till intervjuerna har vi täckt upp med lite fakta om hiv, könssjukdomar, säkrare sex och kondomer.

Vad hoppas ni att boken bidrar med?
– Bokens syfte är att skapa ett schysstare dejtingklimat och inspirera människor till att dejta mer, eller kanske mindre. Oavsett hur ens tidigare erfarenhet ser ut ska man lära sig något som går att använda i ens eget liv. Det är ett smörgåsbord där vi tar upp tankar och hjärnspöken som ofta uppstår kring dejting, konkreta dejtingtips och lite tankar kring säkrare sex.

Vilka borde läsa den här?
– Alla som vill ha inspiration eller hjälp med sin dejting. Det kan vara någon som vill ha nya uppslag, lära sig ragga online eller undrar över när det är dags för nästa steg med sin dejt. Den är skriven för bögar och bikillar men det finns nog grejer för alla i vårt community!

Boken släpps vecka 28, håll utkik på Sexperternas hemsida!

6 snabba dejtingtips till midsommar

Yes, yes, yes

  • What goes around comes around så var schyssta mot varandra.
  • Leta efter personer som tar fram dina bästa sidor
  • Packa med kondomer och glid

 

Nej, nej, nej

  • Stärk inte ditt ego genom att vara onödigt dissig. Det går att säga nej utan att vara en douche.
  • Skicka inte dickpicks om personen inte bett om det
  • Ett NEJ är ett NEJ! Om någon inte vill ligga eller ses så respektera det och tjata inte.