Hbtq-världens finaste film-pris delas ut i kväll

Teddy Awards är en del av Berlins filmfestival och delas årligen ut sedan 1987 till framstående filmer med hbtq-tema. I år är inte mindre än tre svenska bidrag med och kämpar om det prestigefyllda priset.

Det handlar om filmerna: Kiki, Mamma vet bäst och Moms on Fire. Tanken med priset är att hedra och belöna filmskapare som arbetar för att göra hbtq-frågor tillgängliga för en större publik. Priset har under åren även fått en större politisk betydelse.

Senast Sverige vann en Teddy var 2013 när filmen Ta av mig tilldelades pris för bästa kortfilm.

Nedanför finns info om de svenska bidragen:

Kiki av Sara Jordenö skildrar voguing, sub- och danskulturen som vuxit fram i New York ur HBTQ-rörelsen och som drivs av ungdomar, som både kräver rätten till självförverkligande och politisk makt.

Moms on Fire

Moms on Fire av Joanna Rytel handlar om två höggravida mammor som ligger på soffan och snackar bland annat om sexuellfrustration och ovilja mot moderskapet. Ibland hånglar de med varandra.

Mamma vet bäst av Mikael Bundsen berättar om hur en mamma efter att för första gången träffat sin sons pojkvän vill ge honom några goda råd. Men vill sonen verkligen ha dem?

Teddypriserna delas ut på Teddygalan i kväll i Berlin.

Kiki