Hallå Anders Pihlblad, vad är det för ny frilla du skaffat dig?
– Haha, min frisör Christina har under ett par års tid pushat mig att jag ska våga göra något annorlunda med min frisyr. Så i år sa jag till henne att hon fick fria händer efter min sista sändning innan sommaren – och då blev det så här. Så nu ser jag ut i håret som jag gjorde när jag var 17 år, gymnasiefrissan är tillbaka (skrattar).

Tv-tittare brukar ju vara känsliga för förändring, är det några som hört av sig?
– Jag har fått väldigt mycket uppmärksamhet, på sociala medier och i olika tidningar. Även tittare har hört av sig.

Vad säger de?
– Jag har i princip bara fått positiva kommentarer, alla verkar tycka att det är fint.

Du brukar väl ändra frilla ibland?
– Ja, jag har på skoj skrivit ”hair icon” som titel på mitt instagram, det är en blinkning till Hillary Clinton som skrev det på sitt instagram då media alltid skulle skriva om hennes frisyrer. Hår engagerar.

Du går ju upp så okristligt tidigt när du jobbar, är din nya frilla lättare eller svårare att få till på morgonen?
– Alltså jag sparar minst 15 minuter, så mitt råd till alla är: Våga locka håret!

Du var tillbaka på jobbet idag, hade du någon jobbångest?
– Vi gästades av två guldmedaljörer och en silvermedaljör i OS och dessutom av Pernilla Wahlgren… Jag hade med andra ord inga problem alls med att gå upp när klockan ringde 02.50 i morse!

Hur har sommaren varit annars?
– Bra, jag och min man Henrik (Alsterdal) har rest runt en del. Vi har varit i London, Manchester, Liverpool och Prag bland annat. Och så har vi varit på landet med barnen. Dessutom firade vi Stålbröllop i juli då jag och Henrik varit gifta i elva år.

Har du lyssnat på några av årets sommarpratare?
– Ja, ALLA! Varenda en. Jag har det som ett projekt. Jag tycker Ellen Krauss program var fantastiskt, men även lyssnarnas val – Alva Sparrevik och Lasse Åberg.

Till sist – kan vi vänta oss några fler utseendeförändringar i höst?
– (skrattar) Nej, inga tatueringar eller liknande. Men det är klart att dessa tidiga mornar och märkliga arbetstider sätter sina spår, bekymmersrynkan blir allt djupare…

Anders Pihlblad, 56 år. Eller 17?