Första matchen var mot hemmalaget Enköping och inleddes segt. Berserkers hade svårt att komma till ro i första halvlek och Enköping lyckades göra tre försök när koncentrationen inte riktigt satt rätt. Men i halvtid var det nog. Tränare Viktoria Svangren lyckades få tjejerna fokuserade och det var ett helt annat Berserkers som klev ut i andra halvlek. Det nya fokuset syntes direkt när nyförvärvet Julia Folkesson två gånger om inom kort tid skar igenom Enköpingsförsvaret med försök som resultat båda gångerna. Efter trycket från Berserkers lugnade matchen ner sig något och blev en kamp med massa bra tacklingar. Enköping lyckades med ett par till försök och matchen slutade Enköping 40-12 Stockholm Berserkers.

I dagens andra match ställdes man mot Stockholm Exiles RFC. Exiles som är ett av Sveriges starkaste lag blev ordentligt överraskat när de möttes av ett aggressivt och tacklingssäkert Berserkers. Trots sin stora erfarenhet kunde Exiles enbart lyckas med att nå ett par försöks ledning när första halvleken led mot sitt slut tack vare starka defensiva insatser av Miriam Wallin och Caroline Myrén. Matchen var jämnare än förväntat tack vare Berserkers enorma kämparglöd, lite för jämn enligt Exiles som valde att byta in flera landslagsspelare i halvtid. Trots en lika stor fight i andra halvlek lyckades Exiles öka på sin ledning och matchen slutade Stockholm Berserkers 0-39 Stockholm Exiles.

Match nummer tre bjöd på stor kontroll och tacklingssäkerhet från Stockholm Berserkers. Uppsala var motståndet men de fann det svårt att bryta ner försvaret hos Berserkers där både Rebecca Rempling och Emelie Malm flög in i tacklingar över hela planen. I halvtid valde Viktoria Svangren att byta in vice kapten Jenny Hedén Malm för att få lite kreativitet och fart framåt. Valet gav utdelning direkt när hon bröt sig igenom försvaret två gånger om och satte offensiv press på Uppsala. I massoffensiven lyckades bollen till slut hitta fram till Julia Folkesson som återigen satte på turbon och sprang in sitt tredje försök för dagen. Dagens jämnaste match slutade Uppsala 22-5 Stockholm Berserkers.

I placeringsmatchen mötte tjejerna återigen hemmalaget Enköping, men dagens tre matcher hade tagit en del kraft ur laget och ett par skador på några spelare innebar mindre avbytare att använda. Enköping, ett av Sveriges mest historiskt anrika klubbar, visade sin erfarenhet och satte tryck tidigt i matchen. Berserkers fick det svårt att hitta tillbaka till den tidigare dagsformen. Trots ytterligare ett Berserkers-försök av Julia Folkesson kunde laget inte riktigt ta sig in i matchen igen och den slutade Enköping 45-5 Stockholm Berserkers.

– Vi, som ett nystartat lag, jobbar för fullt på att bygga upp rugby-skillsen, steg för steg, både på ett individuellt plan och som ett lag, säger tränaren Viktoria Svangren. För varje match och omgång får vi mer erfarenhet, lär känna varandra och sporten bättre. Framförallt börjar vi se var våra styrkor och utvecklingsområden finns. Sedan förra omgången har Berserkers bland annat fokuserat på teknik och attityd vid kontakt, såväl i försvar som anfall och idag syntes resultaten i form av säkrare tacklingar, då det bjöds på massor av tacklingsmöjligheter. Att få sätta den där tacklingen när motståndarna försöker att ta sig förbi försvarslinjen för att göra poäng skapar den där extra goda känslan som gör rugbyn till just den sporten det är. Där respekt och disciplin krävs för att göra sporten hård men även säker och älskvärd! Damerna fortsatte idag att bygga det framtida lag de vill vara, med stort hjärta och passion, där man sida vid sida supportar och stöttar varandra trots trötta och ömma kroppar.

Trots förlusterna såg laget en enrom förbättring från första omgången. Matcherna var jämnare, tacklingarna säkrare, och löpningarna snabbare. Framtiden ser ljus ut för damerna i Berserkers med deras otroliga sammanhållning som största drivkraft. Efter en serieomgång på Årstafältet den 21 maj spelas den 4 omgången den 4 juni i Uppsala.
Kom gärna och heja på tjejerna när de spelar på sin hemmaplan för första gången någonsin!

Killarnas lag deltar i helgen i Bingham Cup som i år spelas i Nashville, USA.