Stockholm Snipers har startat en badmintonsektion och på söndag bjuds nyfikna och intresserade in till ett träningspass klockan 15.30 på Badmintonstadion Skanstull. Det funkar att bara komma förbi eller anmäla sig i förväg, och få mer info, [email protected].

Inom rugbylaget Stockholm Berskerkers har damlaget kommit igång på allvar. I förra helgen spelade de sina tre första tävlingsmatcher någonsin i 7-mannaserien. Iskyla och snö som sig bör i april men bra första insats trots tre förluster, berättar Berserkers Danny Wadsworth för QX.
Den 15 maj spelar damerna igen den 15 maj i Enköping, 21 maj på hemmaplan i Årstafältet och så sista serieomgången för våren den 4 juni i Uppsala. Haka på och heja laget framåt!

Damlaget spelade i helgen sina tre första tävlingsmatcher någonsin i Sveriges 7-manna seriens första omgång. De spelade i tuffa väderförhållanden med isande kyla och vid ett tillfälle lite snöfall. Trots att alla tre matcher slutade i förlust spelade de långt över förväntan och höll matchen mot Enköping väldigt jämn, till sist slutade den 7-17. Damerna går nu i en tuff träningsperiod innan deras nästa matchomgång som spelas 15 maj i Enköping.

6 av rugbykillarna har varit på träningsläger i Dublin inför Bingham Cup (internationella turneringen för gay rugbylag) som i år hålls i Nashville i USA.

– Killarna åkte för att träna med Emerald Warriors RFC, berättar Wadsworth. Syftet med resan var att bilda en bra relation, både spelarmässigt och på en personlig nivå med det lag som vi ska gå samman med för Bingham 2016. Resan bestod av ett träningsläger på lördagen från 10-18 med ett hårt träningspass på morgonen, sedan lunch och pluggande av matchfilm, följt av ett till träningspass på eftermiddagen. Resan avrundades med ett socialt evenemang där de två lagen lärde känna varandra.
Nu på söndag är det premiär för herrlaget som möter Attilla i Bromma.
– Herrlaget ser fram emot att öppna säsongen efter många förändringar under vintern och en lite knackig försäsong, säger Wadsworth. Många ny medlemmar har kommit sedan vårt Rugby 101 för nybörjare och de väntar på säsongen med både nyfikenhet och spänning. Laget har som mål att fortsätta bygga på den starka formen vi hade under slutet på säsongen 2015. Turneringsvinsten i Eurogames och vinst i sista matchen för säsongen mot Uppsala blir en bra språngbräda inför vad som förhoppningsvis blir ett mycket lyckat 2016 för Berserkers.
Se tid och plats för rygby damer och herrar liksom Badmontonträningen i QX GayMap