I natt fick de drygt 100 triathlon-deltagarna ett sms om att tävlingen som skulle ha gått av stapeln i morse var inställd. Algblomning och problem med avspärrningar ska ha varit anledningen.
– Det var väldigt snopet och jag tycker att man hade kunnat få informationen tidigare, säger Jenny Henningson, som skulle ha tävlat i triathlon i dag.
– Vi var tvungna att ta ett sent beslut och vi är ledsna för det. Men säkerheten måste gå först. Om inte avspärrningarna fungerar, vilket vi sett indikationer på under gårdagens cykeltävling trots gedigen planering, så finns det risk att deltagarna blir påkörda, säger Jakob Jansson, Eurogames ordförande.

Får de som betalat biljett och boende för att delta i spelen ersättning?
– Nej, men vi ska betala tillbaka startavgiften.

Det riktas även kritik mot att simtävlingarna dragit ut på tiden. I går höll simningen på i 12 timmar.
– Vissa simmare var missnöjda med sedvanliga strykningar från startlistorna. Efter deltagarnas önskemål gjorde vi om, så att fler kunde delta och därför drog det ut på tiden, säger Jakob Jansson.

Det har även varit problem med registreringen, hallar har bytts ut och information tycks inte ha nått ut. Flera Eurogames-deltagare riktar nu kritik mot arrangemanget.
– Vi har aldrig varit med om ett så dåligt arrangerat mästerskap. Och mycket pengar har vi betalat, skriver volleybollspelaren Tom Lu i Eurogames Facebookgrupp.
– Det är ett stort mästerskap som arrangeras av volontärer. Vi kan bara be om ursäkt där det har blivit fel. Men vi kavlar upp ärmarna och kämpar fram till dess att den siste deltagaren har åkt härifrån. Jag vill också tillägga att många sporter gått bra och att vi har sett många leenden hittills.

Jenny Henningson är inte like glad i dag, som hon var under öppningsdagen.