Och vi säger ja till ett Sverige där politiken ska driva frågor som tillhör både allmänintresset och särintresset (som bland annat hbt-frågor). Fredrik Reinfeldt gav väljarna ett tydligt besked kring detta när han talade i Almedalen i somras: Politik ska enbart röra det som handlar om allmänintresset. Klyftorna mellan människor ska öka och den regering han företräder vill ha ett Sverige där vi värderas olika beroende på inkomst och samhällsklass. Och bara för ett kort tag sedan underströk Reinfeldt detta i en intervju i Sveriges radio där han påstod att de som har arbete och som har lite högre lön är de som definieras som samhällets ryggrad, som samhällsbärarna. Vad är de övriga för något då? Samhällstärare? Det är att spotta alla de som, oavsett orsak, saknar ett arbete eller har låg lön i ansiktet.

För hundra år sedan kallade vi detta för ett klassamhälle. Så också idag. Genom att skapa en klyfta mellan de som har och de som inte har visar Moderaterna, vare sig de kallar sig nya eller gamla, sitt rätta ansikte. Att de vill stärka klassamhället, inte avskaffa det. Att det ska finnas en tjänande och bärande klass. Och att den som vare sig tjänar eller bär är tärande.

Vi vet att samhället i stort (allmänintresset) tjänar på en rödgrön regering och att hbt-frågorna (särintresset) gör det. För oss finns ingen motsättning i detta. Tvärtom. Politiken är nödvändigt i kampen för särintressenas rättigheter och möjligheter. Majoritetens och ”det allmännas” rättigheter får aldrig innebära att minoriteters rättigheter begränsas, lika lite som vi vill ha ett samhälle där den som saknar arbete, har låg inkomst eller är långvarigt sjuk ska vara mindre värd än någon annan.

Vi kommer aldrig att ge upp kampen för våra rättigheter.

Får vi Socialdemokrater tillsammans med våra kamrater i det rödgröna samarbete väljarnas förtroende att bilda regering kommer vi bland annat att:
• Avskaffa informationsplikten för hivpositiva. Dock ska medveten överföring av smitta fortfarande vara straffbart.
• Avskaffa kravet på sterilisering för transsexuella vid könsbyte.
• Utreda surrogatmödraskap.
• Arbeta för att myndigheter som deltar i asylprocessen ska säkerställ att personer som flyr till Sverige med hänvisning till sin sexuella läggning, könsidentitet eller könsuttryck får skydd i Sverige.
• Utreda möjligheterna för barn att kunna ha fler än två vårdnadshavare.
Vi säger nej till klassamhället. Vi säger nej till ett Sverige med ökade klyftor och vi säger nej till en politik förminskar våra frågor som ett särintresse.

Vi vill skapa möjligheternas land – ett Sverige där alla får plats. Ett Sverige som bygger på idén om alla människors lika värde och lika rättigheter. Ett Sverige där ingen ställs utanför.

Socialdemokraterna på Qruisers Tema Regnbågspolitik