Programmet för Pride Park börjar steg för steg ta sin form. På onsdagen öppnar festivalen med en hyllning till Dusty Springfield med artister som Marit Bergman, Motoboy och Rebecka Törnqvist. Hyllningen kopplas ihop med årets tema Hetero och hur Dusty Springfield på grund av heteronormativiteten i samhället under större delen av sitt liv tvingades dölja sin kärlek till kvinnor.
Fredagens tema var förra året disco. En kväll som närmade sig schlagerkvällens stämning. I år är det 90-talsmusik som gäller och bakom scenprogrammet står Anders Olsson som till vardags arbetar med radio och TV och driver den populära klubben 90’s.
– Att få göra en 90-tals kväll på Prides största scen är oerhört smickrande och hedrande. Dessutom finns det en hel guldgruva med sjukt bra nittiotals-låtar som får fart på hjärnans nostalgicentrum, säger Anders Olsson.
På scen kommer Pride-debuterande Pandora stå som meddelar via Stockholm Pride att ”detta kommer helt klart bli ett av sommarens roligaste uppträdanden”. En annan artist som kommer till Pride är Meja som utlovar en hemlig duettpartner och dessutom blir det en återförening av en av ”årtiondets största grupper”. Starta gissningarna nu, för det skall hållas hemligt ett tag till!
Stockholm Pride arrangeras i år den 27 juli med öppning i Kungsträdgården och sedan blir det Pride House och på onsdagen den 29 juli öppnas Pride Park. Paraden hålls den 1 augusti.
I år blir det frontalkrock med Köpenhamn där man exakt samtidigt med Stockholm Pride har såväl de internationella idrotts- och kulturarrangemanget OutGames inkluderat en stor flerdagarskonferens om mänskliga rättigheter och festivalen Copenhagen Pride.


Stockholm Pride på Tema Pride Qruiser
Storstockholm i QX GayMap

OutGames på Tema Regnbågssport Qruiser
Region Hovedstaden i QX GayMap