Själva paraden genomfördes på lördagen. Tyvärr spärrades inte paradgatan av utan deltagarna fick samsas med bilar och motorcyklar längs paradsträckan. Festivalen i Patong har inte riktigt samma dimension som exempelvis Stockholms Pride men trots det så fanns det publik längs hela sträckan. Många glada turister tog chansen att skaffa ett foto på sig själv tillsammans med någon av de snygga paraddeltagarna.
Musiken i paraden levererades via makalöst ombyggda bilar som mest bestod av en kaross, en (stackars) förare och sen bara högtalare och förstärkare. Wow vilket ljud dom bjöd på!

Dagarna före själva paraden firades det rejält i gayområdet Paradise Complex och alla barer och discon visade upp sin personal i de mest fantastiska kreationer. 
En märklig egenhet är att varje ställe kör ut sin egen musik så högt man kan och med alldeles för svaga förstärkare och dåliga högtalare kunde det bitvis bli ganska olidligt. Men vi festade vidare nätterna igenom och somnade nöjda och glada framåt morgonen…

Arrangörerna marknadsförde också tydligt vikten av att skydda sig och delade även ut gratis kondomer. Flera inslag behandlade den HIV-preventiva verksamhet som utförs som volontärsarbete av organisationen Andaman Power under ledning av bland annat Vicky från svenskdrivna gayhotellet Connect. Inför Prideveckan hölls en offentlig presskonferns i shoppingcentrat Jungceylon. Information om festivalen kompletterades bland annat med Haute Couture modevisning av Wiatvis liksom dragshower från närmare 10 av showställena i Paradise. Paradplazan i Jungceylon var proppfull av en övervägande straight publik.