En av de nyhetssläpp som burkar väcka störst intresse inför Stockholm Prides festival i slutet av juli och början av augusti är vem som gör Pride-låten. Idag avslöjade Stockholm Pride vem som fått äran.
– Heteronormen är något som bör analyseras och ifrågasättas. Jag tycker att det är både viktigt och bra att Stockholm Pride jobbar med den vinkeln i årets tema, säger Marit Bergman som nyss hemkommen från New York nu satt sig för att skriva ihop det som skall bli Pride-låten 2009.
– Det är en enorm ära och jag trodde aldrig att Stockholm Pride skulle fråga. Nu gjorde de det och det är jag otroligt glad över. Tanken är att få till en festlig låt som kommer att beröra utanförskap, säger Marit Bergman i Stockholm Prides pressmeddelande.
Samma kväll som Pride Park öppnar så står hon på scen tillsammans med bland andra Moto Boy och Rebecka Törnqvist under den kvällens hyllning till Dusty Springfield.
Stockholm Pride har tidigare släppt nyheten att Marc Almond kommer för att uppträda på paradkvällen i Pride Park.
– Marc Almond blir ett fantastiskt tillägg till Pride Parks program. Med torsdagens schlagerkväll, fredagens 90-tals hyllning och Dusty Springfield-tributen på öppningsdagen av parken, visar vi upp Stockholm Prides musikaliska spännvidd, säger Claes Nyberg, ordförande för Stockholm Pride.

Stockholm Pride på Qruiser
www.stockholmpride.org