Johan: Min dejt gick på toaletten, sen kom sms:et…

Johan är 25 år och bor i Stockholm. För en tid sedan var han på sitt livs värsta dejt, på följandet sätt berättar han:

Jag hade snackat med killen ett tag och så bestämde vi oss för att ses. Vi träffades vid slussen i Stockholm och jag fick en kram, jag kände bara YES, det här kan kanske bli någonting.

Vi gick in på ett kafé i närheten. Han betalade för fikat och så satte vi oss. Det höll kanske på i en halvtimme, om ens det, sen gick han på toaletten. Under tiden som han var där fick jag ett sms av honom. När jag öppnade det så stod det ”OMG DISTASTER DATE!”.

När han kom tillbaka så sa jag: Tack för den, och visar upp sms:et. Han blev jättegenerad och sa: Det var inte menat att komma till dig. Sen så reste vi oss upp och han försökte förklara bort allting. Vi träffades aldrig igen.

Om man är på dejt och direkt känner att detta är så fel, hur ska man hantera det?
– När dejten är över så avslutar man på ett trevligt sätt. Var ärlig och tacka för sällskapet men var ändå tydlig med att ni inte ska ses mer. Så skulle jag vilja göra, men jag hade troligen sagt att vi skulle höras och sen skulle jag låta det rinna ut i sanden istället.

Hur kändes det när du fick det här sms:et, vad tänkte du?
– Lätt förvånad och kränkt, vad är det för fel på mig då? Jag tyckte ju att dejten gick bra. Jag ville ha en förklaring, varför beter du dig som ett svin?

Vad bör man absolut inte göra på en dejt enligt din erfarenhet?
– Det är farligt att börja prata om framtiden med personen, hypotetiska scenarion där man pratar om giftermål och namn på barn, resor man ska göra ihop, då kan personen känna att det går alldeles för snabbt.

Hur ofta stämmer utseendet/personlighet med verkligheten?
– Det beror på hur vild fantasi man har, jag har ganska stor fantasi. När man läser vad någon skriver så kan man inte få med nyanser i vad folk menar, till skillnad från verkligheten där man ser ansiktsuttryck, det finns risk att man läser in saker som personen inte alls menar.

Hur många dejter gick du på under 2015?
– Det har inte varit så många i år, för jag har flyttat runt en del. 4-5 stycken, om man jämför med andra i gay-världen så är det nog rätt lite.

På Qruiser heter Johan Skogsvåfflan.